FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska, za četvrtak, 3. kolovoza

ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 3. kolovoza.
ZAGREB, 3. kolovoza 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 3. kolovoza.

LEPOGLAVA - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Lepoglavu, gdje će se susresti s gradskim čelnicima i predstavnicima Odbora za organizaciju 10. međunarodnoga čipkarskog festivala (Mihanovićeva 12, u 10 sati). Potom će obići Kaznionicu u Lepoglavi (u 11 sati). Nakon obilaska Kaznionice, predviđena je izjava za medije (u 12,10 sati), a Predsjednik će kasnije razgledati izložbu i prezentaciju izrade lepoglavske čipke (Dvorana kardinala Stepinca, Trg Prvoga hrvatskog sveučilišta, u 12,30 sati).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade RH (Trg sv. Marka 2, u 14 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastat će se s predstavnicima sindikalnih središnjica i Hrvatske udruge poslodavaca (Trg sv. Marka 2, u 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a na kojoj će predsjednica stranke Đurđa Adlešić, uz ostale, predstaviti nova pojačanja u stranci (Zrinjevac 17/1, u 11,30 sati).

ZAGREB - Nastavak ovrhe u bivšoj Tvornici duhana Zagreb (TDZ) u Jagićevoj ulici, koja je u ponedjeljak prekinuta, jer su članovi Novoga sindikata odbili napustiti prostor tvornice (u 8 sati). Rješenjem o ovrsi, Općinski je sud 12. srpnja odredio da radnici i sindikalci moraju napustiti tvornicu koju su zaposjeli prije gotovo četiri mjeseca, te da se tvornica preda u posjed ovrhovoditeljima. Sindikat, međutim, tvrdi da je u posjedu tvornice kao pravna osoba protiv koje nije pokrenut nikakav sudski postupak, te da stoga nemaju namjeru napustiti tvornicu i da "pridržava pravo svih oblika sindikalnog otpora protiv eventualnog protupravnog i nezakonitog nasilja policije".

SPLIT - "Krvava svadba" Federica Garcie Lorce, u izvedbi Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora i režiji Neni Delmestre, bit će uprizorena u sklopu 52. Splitskog ljeta (tvrđava Gripe, u 21 sat).

RIJEKA - Otvorenje izložbe "Angažirani plakat u Hrvatskoj 1945.-2005." (Mali salon, u 20 sati). Izložbu, u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, postavila je Ljubica Dujmović Kosovac. Izložba daje jednu od mogućih interpretacija teme, obrazlažući podteme koje su u tom razdoblju mobilizirale mase ili oblikovale javno mišljenje. Na izložbi su zastupljeni autori Boris Bućan, Boris Ljubičić, Alfred Pal, Predrag Došen, Andrija Murović, Zlatko Prica, Edo Murtić, Marijan Detoni i drugi.

ZAGREB- Ministar kulture Božo Biškupić održat će prijam za Antonija Nuića, redatelja filma "Sve džaba", pobjednika ovogodišnjeg Pulskog festivala, i članove filmske ekipe (Runjaninova 2, u 12 sati).

Dežurni urednici:

ujutro: Serđo Obratov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Dubravka Dadić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙