FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kninski UHBL-PTSP neće sudjelovati u polaganju vijenaca za obljetnicu "Oluje"

ZAGREB/KNIN, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljacaliječenih od PTSP-a "Tvrđava Knin" priopćila je danas da nećesudjelovati u polaganju vijenaca u povodu obljetnice vojno-redarstveneoperacije "Oluja", zbog najava da će tom događaju nazočiti ipredstavnici srpske manjine koje udruga optužuje da su, tijekom rata,sudjelovali u progonu Hrvata.
ZAGREB/KNIN, 2. kolovoza 2006. (Hina) - Udruga hrvatskih dragovoljaca liječenih od PTSP-a "Tvrđava Knin" priopćila je danas da neće sudjelovati u polaganju vijenaca u povodu obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", zbog najava da će tom događaju nazočiti i predstavnici srpske manjine koje udruga optužuje da su, tijekom rata, sudjelovali u progonu Hrvata.

"U toj ispolitiziranoj farsi nećemo sudjelovati iz moralnih razloga", stoji u priopćenju Udruge.

Ističu da je riječ o "istim ljudima koji su, 1990. i 1991., sudjelovali u progonu hrvatskog pučanstva, pljačkama, ubojstvima, napadima na nezaštićena sela i gradove, koji su bili direktni sudionici vlasti, ili sami izvršitelji zločina".

Te osobe, ali i kninske gradske vlasti, dragovoljci nazivaju cinicima, podsjećajući da su neki od predstavnika Srba čija se nazočnost očekuje na polaganju vijenaca, u medijima govorili o "Oluji" kao o zločinačkoj akciji, u kojoj je nad Srbima proveden genocid.

Udruga najavljuje da će vijenac za poginule branitelje, u vlastitom aranžmanu, postaviti kod Središnjeg križa na gradskom groblju, te kod spomenika Draženu Kuduzu, kod "Kninjanke".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙