FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 31. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 31. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

BENKOVAC - Na suđenju četvorici optuženih za napad kamenjem na obiteljske kuće srpskih povratnika 25. srpnja u Biljanima Donjim ukinut je danas pritvor trojici optuženika iz Škabrnje - Zoranu Bilaveru, Ljubi Bašiću i Denisu Žiliću. Četvrtooptuženom Ivanu Duspari iz Smilčića pritvor nije ukinut jer za njega danas nije niti održana glavna rasprava zato što se u sudnici nije pojavio njegov odvjetnik. Trojica optuženika danas su se očitovala da se ne osjećaju krivima za kazneno djelo rasne i vjerske diskriminacije za koje su optuženi. Zoran Bilaver izrazio je žaljenje zbog bacanja kamenja na povratničke kuće. Rekao je da je bio pod utjecajem alkohola. Većim dijelom zbog alkohola, a manjim zbog emocija na ratnu Škabrnju, počinio je po vlastitom priznanju taj čin. Istaknuo je kako to nije učinio ni zbog kakve etničke, ni rasne mržnje. Drugooptuženi Ljubo Bašić rekao je da se ničeg ne sjeća, a trećeoptuženi Denis Žilić je rekao kako uopće nije sudjelovao u kaznenom djelu, niti je bio u optuženoj skupini. Tvrdi kako je u to vrijeme bio u Zemuniku. Njegov iskaz potvrdio je Bilaver.

ZAGREB - U ponedjeljak nešto poslije 11 sati tridesetak radnika bivše Tvornice duhana Zagreb (TDZ) napustilo je tvornicu u pratnji sudskog izvršitelja, ali u tvornici su ostali predstavnici Novoga sindikata kako bi, tvrde sindikalci, sačuvali radna mjesta svojim kolegama dok se ne okončaju radni sporovi. Tri sata nakon što je sudski izvršitelj došao u tvornicu i uz sudsku odluku o deložaciji tražio od radnika i sindikalaca da napuste pogon, tridesetak radnika protiv kojih je donesena presuda da moraju napustiti TDZ to je i učinilo, na čelu s predsjednikom Novoga sindikata Marijom Ivekovićem. Glavni tajnik Novoga sindikata Tomislav Kiš, koji je nakon Ivekovićeva napuštanja tvornice ostao predvoditi sindikalce u TDZ-u, rekao je da će sindikat, kao što je i danas činio, i dalje poštivati sudske odluke ako one budu regularne i zakonite. Kiš je naglasio da je Novi sindikat, formalno-pravno, kao pravna osoba u posjedu tvornice, te da protiv sindikata nije pokrenut nikakav sudski postupak, nikakva ovrha.

ZAGREB - Predsjednik Radničkog vijeća Tvornice duhana Rovinj (TDR) Alen Obrovac i predsjednik podružnice PPDIV-a u TDR-u Damir Kuharić izrazili su danas nezadovoljstvo što nije provedena deložacija iz prostorija Tvornice duhana Zagreb te su kritizirali Novi sindikat, čiji su članovi još u pogonu u Jagićevoj ulici. Na konferenciji za novinare u prostorijama distributivnog centra TDR-a u Zagrebu Obrovac i Kuharić kritizirali su Novi sindikat da ne poštuje sudske odluke. Obrovac je rekao da je za kritiku i ponašanje policije koja nije iselila sve iz prostorija TDZ-a. Dodao je kako ostali radnici ne mogu do svojih strojeva i repromaterijala te da zbog takvog ponašanja Novog sindikata TDR trpi veliku štetu. Članove Novog sindikata u TDZ-u, njih 40-ak koji su u štrajku, nazvao je neradnicima koji su odbili i preseljenje u Kanfanar i velike otpremnine.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas s vlasnicima šest tvrtki ugovore o korištenju novčanih potpora pojedinačnim projektima u okviru Mjere VI Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja. Ugovori su potpisani s tvrtkama "MĐ Commerce" iz Sinja, "Uzgoj gljiva Štefanović" iz Nove Gradiške, "Izgradnja" iz Cernika, "Inge" iz Zagreba, "Gradec" iz Križevaca i "Alfa koža" iz Ruščice. Potpredsjednica Kosor je istaknula kako se potpisivanjem i tih ugovora pokazuje da Program stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece ili djece poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja ima prioritetno mjesto u programu Vlade. Zahvaljujući tom Programu zaposleno je preko četiri tisuće hrvatskih branitelja i djece poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja, kazala je Kosor, napominjući da su sredstva za provedbu svih mjera Programa u ovoj, u odnosu na prethodnu godinu, povećana za pet milijuna kuna, te sada iznose 35 milijuna kuna.

PULA - Pulsko Poglavarstvo danas je jednoglasno prihvatilo prijedlog o razrješenju ravnateljice Istarskog narodnog kazališta-gradskog kazališta Pula Saše Broz. Za vršiteljicu dužnosti ravnateljice predložena je dosadašnja voditeljica Općeg odjela Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela-Kaić. Ravnateljica Broz je, po riječima zamjenika pulskog gradonačelnika Fabrizija Radina, razriješena zbog neizvršavanja planirane programske djelatnosti. Prijedlog Gradskog poglavarstva bit će upućen Gradskome vijeću grada Pule. Saša Broz, koja je imenovana ravnateljicom Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula u studenome 2004. godine za mandata IDF-ove vlasti, izjavila je kako je sve ono što se događalo u zadnjih godinu dana odnosno od promjene gradske vlasti u Puli "prljava, ružna i degutantna politička igra", dok je današnju odluku Poglavarstva ocijenila "političkim odstrijelom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙