FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti.
ZAGREB, 29. srpnja 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti.

PULA - Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - od jučer do danas u 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 65.475 putnika među kojima 60.810 stranaca, izvijestila je danas istarska policija. Istodobno je Hrvatsku preko tih graničnih prijelaza naupustilo 49.087 putnika među kojima 44.535 stranaca.

ZADAR - Prekršajnom obradom zadarska policija utvrdila je da je 28-godišnjak iz BiH, s privremenim boravištem u Republici Hrvatskoj, u petak poslije podne u 17,30 sati izvjesio zastavu Republike Srbije na srpskoj pravoslavnoj crkvi u Karinu Donjem. Protiv 28-godišnjaka podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Prekršajnom sudu u Benkovcu. Policija iz Benkovca sinoć je skinula zastavu Republike Srbije. U policiji napominju da je zastava legalna, ali je postavljena na nedopuštenome mjestu pa je riječ o prekršaju.

ZADAR - Do 16 sati bio je poznat identitet dviju poginulih osoba u jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Split u tunelu Ledeniku. Kako se doznaje od zadarske Policijske uprave, poginuli su Jadranka Matešić Marković (45) i njezin sin Mihael Marković (11). Imena još dvoje poginulih u istom osobnom automobilu policija će priopćiti nakon što članovi obitelji obave identifikaciju, priopćila je ta Policijska uprava. Tri osobe iz te prometne nesreće prevezene su na kirurški odjel zadarske Opće bolnice. Nakon liječničke pomoći majka i kći, strane državljanke, puštene su kući, a u bolnici je ostao vozač tegljača koji je bio sudionik nesreće.

ZAGREB - Požar na području Vrgorac-Matokit-Sveti Rok, koji je buknuo još 25. srpnja, proširio se potpomognut vjetrom, a poslijepodne je vatra buknula i na području Metković-Doljani, uz granicu s Bosnom i Hercegovinom, izvijestila je večeras Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Vatra se na nepristupačnom terenu na području Vrgorac-Matokit-Sveti Rok proširila pa je gasiteljima, koji će na terenu provesti cijelu noć, poslana pomoć - zrakoplov kanader i nekoliko vatrogasnih vozila. Na području Metković-Doljani, oko 300 metara od granice s BiH, poslijepodne je buknuo požar, a gasiteljima je poslana pomoć - helikopter s uređajem za gašenje i protupožarni zrakoplov Air Tractor te vatrogasci iz Metkovića.

ZAGREB/OSIJEK - Zbog velikog nevremena koje je danas poslijepodne zahvatilo Zagreb, dio grada uzduž Slavonske avenije na sat vremena ostao je bez struje, izvijestila je Hrvatska elektroprivreda (HEP). Nevrijeme praćeno tučom veličine oraha, koje se poslijepodne oko 15,30 sati obrušilo nad Zagrebom, rušilo je grane sa stabala, a oštećeno je i dosta vozila, doznaje se od zagrebačke policije. Olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom, grmljavinom, vjetrom i tučom, pogodilo je u danas oko 18 sati osječko područje. Prema prvim podacima osječke policije, zbog jakog vjetra, na nekoliko mjesta u gradu srušena su stabla i slomljene grane, a zaprimljeno je i nekoliko dojava o oštećenim vozilima. Nevrijeme s tučom poslijepodne je pogodilo i Donji Miholjac te naselja Veliškovce i Gat, gdje su, prema prvim dojavama, oštećena i pročelja nekoliko kuća.

ZAGREB - Još se prikupljaju podaci i procjenjuje šteta od olujnog nevremena koje je sinoć oko jedan sat pogodilo šire područje Zagreba, doznaje se danas u zagrebačkoj Policijskoj upravi. Jak vjetar rušio je stabla i granje koji su oštetili više automobila, razbijali prozorska stakla i uništavali krovove kuća.

SINJ - Alkarski vojvoda Ivan Čikara, na prijedlog alajčauša Tonča Bešlića, između 25 alkara koji su sudjelovali u pripremama odabrao je njih 17 koji će se natjecati za 291. baru, čoju i alku. Među natjecateljima su i dva debitanta, i to Kristijan Bikić i Tino Radanović. Odlukom vojvode, ove će godine u alkarskoj povorci barjak nositi dugogodišnji alkar Boško Vladović, a vojvodin ađutant će biti Petar Tomašević. Alkarske momke predvodit će harambaša Ivo Vukasović, a natjecanje će pratiti i ocjenjivati tročlani časni Alkarski sud na čijem je čelu Andrija Filipović Grčić. Svečanosti počinju u petak, 4. kolovoza natjecanjem kopljanika za naslov pobjednika bare.

VUKOVAR - U Vukovaru se od 28. do 30. srpnja održavaju Prvi moto-susreti na kojima sudjeluje više od tisuću motociklista-bikera iz Hrvatske i Europe. Prvi moto-susreti u Vukovaru okupili su mnogobrojne bikere od Vukovara sve do juga Hrvatske, zatim iz Austrije, Njemačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Češke, Švedske i drugih zemalja. Susreti su počeli jučer okupljanjem bikera i rock-koncertom, a danas su održane egzibicijske vožnje, tzv. free style. Tijekom poslijepodneva oko tisuću bikera uputilo se na Trpinjsku cestu, gdje su kod spomenika generalu Blagi Zadri odali počast, a ondje ih je blagoslovio župnik župe Gospe Fatimske fra Ante Perković. Nakon toga kroz gradsko su središte krenuli prema Memorijalnom groblju, gdje su odali počast svim poginulima u Domovinskom ratu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙