FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak, 28. srpnja

ZAGREB, 28. srpnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za petak, 28. srpnja
ZAGREB, 28. srpnja 2006. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za petak, 28. srpnja

PRAG - Hrvatski premijer Ivo Sanader na praškom Karlovu sveučilištu prima nagradu fondacije Vašek i Anna Maria Polak za promicanje vrijednosti slobode, demokracije i tržišnog gospodarstva u Hrvatskoj, srednjoj i istočnoj Europi (17.00 sati). Sanader će na Karlovu sveučilištu primiti nagradu koja je prvi puta uručena 1994. godine, a predat će mu je Roger Ream, predsjednik Fondacije za američke studije (TFAS) koja tradicionalno dodjeljuje nagradu Vašek i Anna Maria Polak. Na svečanosti će govoriti, osim premijera Sanadera, zamjenik rektora Karlovog sveučilišta Josef Stingl, direktor Američkog instituta za političke i ekonomske sustave Matthew Kwasiborski, te nekoliko sveučilišnih profesora. Nagrada koja će biti uručena hrvatskom premijeru ime je dobila po Čehu Vašeku Polaku, borcu protiv nacizma koji je nakon svršetka Drugog svjetskog rata morao emigrirati iz tadašnje Čehoslovačke u strahu od komunističkog režima, te njegovoj drugoj supruzi Anni Mariji.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će u ime hrvatske vlade Memorandum o suglasnosti između Vlade RH i Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) o određivanju uloga i nadležnosti prilikom prijenosa nadležnosti za upravljanje podacima o nestalim osobama ICRC-a Vladi RH. (zgrada Vlade, Markov trg 2, 12, 30 sati).

WASHINGTON - Britanski premijer Tony Blair sastaje se s predsjednikom Georgeom W. Bushom na razgovorima o Bliskom istoku, konsolidiranju demokracije u Iraku i Afganistanu, pitanju iranskog nuklearnog programa i zaustavljanju genocida u Darfuru.

BEJRUT - Predsjedavajući Europskom unijom finski ministar vanjskih poslova Erkki Tuomioja i europska povjerenica za vanjsku politiku Benita Ferrero-Waldner sastaju se u Bejrutu s libanonskim premijerom Fuadom Saniorom i predsjednikom libanonskog parlamenta Nabihom Berijem u nastojanju da se pronađe diplomatsko rješenje nove bliskoistočne krize.

SKOPLJE - Makedonski predsjednik Branko Crvenkovski će predsjedniku konzervativne stranke VMRO-DMPNE Nikoli Gruevskom, pobjedniku parlamentarnih izbora 5. srpnja, uručiti mandat za sastav nove vlade.

DEŽURNI UREDNICI

Noć: Robert Koren

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Renata Tomašević

Večer: Domagoj Janković

Tel. 00 385 1 4808 645

Fax. 00 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xvk ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙