FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 27. srpnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 27. srpnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

NEW YORK - Mala Shiloh, beba Angeline Jolie i Brada Pitta, najmlađa je osoba čiji je lik izložen u Muzeju voštanih figura. U podružnici poznatog muzeja Madam Tussaud u New Yorku izložene su voštane figure Brada i Angeline koji su nagnuti nad svojom kćerkom. Posjetitelji se mogu fotografirati pred figurama poznatog para i njihove kćerke, a po jedan dolar od cijene svake fotografje bit će uplaćen UNICEF-u. Jolie i Pitt su pravo na prvu fotografiju Shiloh prodali magazinu People, a rekli su da će novac od te fotografije uplatiti u dobrotvorne svrhe. Oni su već donirali 300.000 dolara za državne bolnice u Namibiji, gdje je Shiloh rođena.

BERLIN - Jedna je 28-godišnja žena u Mechernichu u Njemačkoj izazvala paniku kad je iz paketa koji je upravo predala poštanskoj službenici izišao 1,5 metara dug piton. Žena je pitona prodala putem interneta i spakirala ga u kartonsku kutiju s natpisom "oprez staklo". "Osoblje je prihvatilo paket i stavilo ga na pult za pošiljke, kad se odjednom paket počeo micati a iz njega je ispuzala zmija", rekao je glasnogovornik policije. Jedan je poštanska djelatnica uspjela zmiju smjestiti u drugu kutiju, dok su njene kolegice pobjegle iz ureda. Premda slanje zmija paketima nije nezakonito, 28-godišnja Njemica morat će odgovarati pred sudom zbog neprikladnog ponašanja prema životinjama.

VERSAILLES - Sladoled od skuša i govedske krvi dobivaju tijekom ljetne žege stanovnici zoološkog vrta Thoiry, četrdesetak kilometara zapadno od Pariza, priopćio je osnivač te ustanove, vikont Paul de la Panouse. Medvjedi se mogu osladiti sladoledom od skuša, mačke (snježni leopardi, tigrovi i lavovi) sladoledom od govedske krvi, a majmuni od voća. "Sladoled od skuša načinjen je od ledenih blokova od pet litara iz kojih vire glave i repovi skuše. Medvjedi se u vodi otimaju za njega i tako među sobom uspostavljaju društvenu vezu koja inače ne postoji, jer žive samotničkim životom", ističe Paul de la Panouse. Sladoled dobivaju svako jutro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙