FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 26. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

JERUZALEM - Izraelski premijer Ehud Olmert u srijedu je razgovarao s glavnim tajnikom UN Kofijem Annanom i izrazio mu "duboku tugu" zbog ubojstva četiriju promatrača UN u izraelskom zračnom napadu u južnom Libanonu u utorak, ali i izrazio čuđenje oko Annanovih izjava da je Izrael možda namjerno gađao položaj UN. Olmert je kazao kako "ne može ni zamisliti da bi grešku koja se dogodila UN mogao protumačiti kao namjerno izvedenu akciju". Annan je od Izraela zatražio istragu o "navodno namjernom gađanju" položaja promatrača UN tijekom jednog od niza napada na položaje Hezbolaha. Olmert je rekao kako će naložiti provođenje istrage.

PEKING - Kina je u srijedu osudila napad na promatračku postaju UN-a na jugu Libanona u kojem su, prema prvim podacima, poginula četiri pripadnika mirovnih snaga. Kineski veleposlanik pri UN-u Wang Guangya zatražio je od Izraela poduzimanje mjera kako bi se zaštitili pripadnici mirovnih snaga na terenu te rekao da bi trebalo provesti istragu o incidentu. Tri ostala poginula promatrača su državljani Finske, Austrije i kanade, prenosi agencija Xinhua.

ATENA - Prosvjedujući protiv sukoba u Libanonu grčki prosvjednici su u utorak u Ateni srušili kip bivšeg američkog predsjednika Harrya Trumana i sukobili se s policijom. Nemiri su počeli nakon što je oko 2000 prosvjednika, koje su podržali najveći grčki sindikati i antiglobalizacijske skupine, krenulo prema izraelskom veleposlanstvu i pritom počeli razbijati izloge. Nekoliko desetaka mlađih prosvjednika sukobila se s policajcima koji su okružili veleposlanstvo. Policija je ispalila suzavac u prosvjednike, od kojih je sedam uhićeno. Nitko nije ozlijeđen.

BANGKOK - Tajlandske zdravstvene vlasti u srijedu su potvrdile da je jedan 17-godišnjak umro od ptičje gripe, čime se broj smrtnih slučajeva od te pandemije popeo na 15. Neidentificirani tinejdžer iz sjeverne provincije Pichita umro je u ponedjeljak od akutne upale pluća i simptoma sličnih gripi. Laboratorijske pretrage na tijelu žrtve potvrdile su da je bio zaražen virusom H5N1, rekao je novinarima privremeni ministar zdravstva Tajlanda. Prije nego što se razbolio, mladić je navodno zakopao 20 kokoši koje su uginule od nepoznate bolesti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙