FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio predsjednika MOO-a Jacquesa Roggea

ZAGREB, 22. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u subotu u Zagrebu predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Jacquesa Roggea, koji je stigao u dvodnevni posjet Zagrebu kao posebni gost povodom otvorenja 49. Svjetskog prvenstva u streljaštvu.
ZAGREB, 22. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u subotu u Zagrebu predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Jacquesa Roggea, koji je stigao u dvodnevni posjet Zagrebu kao posebni gost povodom otvorenja 49. Svjetskog prvenstva u streljaštvu.

Upoznao sam predsjednika MOO-a sa brojnim mogućnostima Hrvatske za organiziranje velikih sportskih događaja, među kojima je svakako i 49. Svjetsko prvenstvo u streljaštvu, koje je najveći sportski događaj od Univerzijade 1987. Bogastvo Hrvatske nisu samo brojni i uspješni sportaši, već i ljudi koji organiziraju velike međunarodne manifestacije, a držim da je to putokaz i za buduća velika hrvatska sportska domaćinstva. Uvjeren sam da će i ovo Svjetsko prvenstvo biti uzorno organizirano, a nadam se i rezultatskim uspjesima hrvatskih strijelaca, kazao je predsjednik Mesić.

Predsjednik MOO-a Jacques Rogge prisjetio se svog boravka u Zagrebu 1987. kada je bio šef belgijske sveučilišne ekipe na Univerzijadi. Iznimno mi je drago što sam nakon 19 godina godina opet u Zagrebu, Univerzijada mi je ostala u sjećanju kao sjajno organizirano natjecanje, a vjerujem da će tako biti i sa Svjetskim streljačkim prvenstvom. Upoznat sam da Hrvatska nema samo sjajne sportaše, poput izvrsne obitelji Kostelić koja je postala živuća legenda, već je vaša zemlja sposobna organizirati i najveće sportske događaje, izjavio je Rogge, koji je posljednji puta bio u Hrvatskoj u listopadu 2004. na Skupštini Europskih olimpijskih odbora u Dubrovniku.

Uz Roggea, prijamu su nazočili predsjednik Međunarodnog streljačkog saveza Olegario Vasquez Rana, predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, počasni predsjednik HOO-a i član MOO-a Antun Vrdoljak, te posebni savjetnik Predsjednika za šport Željko Mataja.

Čelni čovjek svjetskog sporta u subotu navečer će nazočiti svečanom otvorenju Svjetskoga streljačkoga prvenstva na Trgu Bana Josipa Jelačića, a u nedjelju ujutro će predati nagradu Međunarodnog olimpijskog odbora "Sport i zajednica" Zagrebačkome športskom savezu, a nakon toga će posjetiti Muzej Dražena Petrovića.

U nedjelju u 17 sati predsjednik MOO-a sudjelovat će u ceremoniji proglašenja pobjednika i dodjeli medalja u prvoj disciplini Svjetskoga prvenstva 10m zračni pištolj za muške, a potom slijedi konferencija za novinare na streljani Vrapčanski potok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙