FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. srpnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

RIM - Telecom Italia, najveći talijanski telefonski operater, otvorio je jednu podružnicu službe za korisnike u najvećem rimskom zatvoru Rebibbia. Ukupno 24 zatvorenika će 24 sata dnevno odgovarati na upite o telefonskim brojevima i adresama korisnika. "To je jedinstvena inicijativa u Europi i pomoći će zatvorenicima u stjecanju radnog iskustva i pripremi za život nakon izlaska iz zatvora", rekao je čelni čovjek Telecoma Italia Marco Tronchetti Provera. "Ovo je dobro jer ljudi ne znaju tko smo, pa se ne osjećamo kao u getu", rekao je novinarima Gianluca Descenzo, koji u zatvoru Rebibbia služi 13-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva.

PEKING - Ravnatelj škole u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Heilongjiang pokušao je prikriti svoje nedjelo ali je samo uspio zapaliti školu. Ravnatelj je nelegalno prodao arboretum od oko 1.000 stabala koji se nalazio pokraj škole. Kako bi se umilio kolegama i privolio ih da ga ne prijave, odlučio im je skuhati ručak. Uz pomoć prijatelja kupio je dva psa i rekao kolegama na poslu da će ih počastiti ručkom. Međutim tijekom kuhanja stvari su pošle po zlu pa je izbio požar u kojem su stradale učionice, računala i udžbenici tako da 100 učenika te škole nema više gdje pratiti nastavu, napisao je Beijing Youth Daily.

FORT LAUDERDALE - Sud na Floridi osudio je Myrlene Severe (30) na dvije godine uvjetne kazne i 1.000 dolara globe jer je u njenoj torbi pronađena ljudska lubanja. Lubanja je otkrivena na aerodromu Fort Lauderdale kad je Severe stigla sa Haitija kako bi se javila na oglas za posao. Njen odvjetnik Kenneth Hasset je rekao da Severe prakticira vudu i da je mislila da će joj lubanja donijeti sreću. "To joj je bio talisman. Svi imamo neke čudne stvari u našim religijama", branio ju je odvjetnik. Severe je na sudu priznala krivnju za neodgovarajuće pohranjivanje ljudskih ostataka kako bi dobila uvjetnu kaznu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙