FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neviđene vrućine u Njemačkoj, Španjolskoj i V. Britaniji

ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Novi rekord u vrućinama za 2006. godinu u Njemačkoj postavljen je u četvrtak s 38,8 stupnjeva Celzijusa zabilježenih u Halleu, objavila je meteorološka služba Meteomedia.
ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Novi rekord u vrućinama za 2006. godinu u Njemačkoj postavljen je u četvrtak s 38,8 stupnjeva Celzijusa zabilježenih u Halleu, objavila je meteorološka služba Meteomedia.

Temperaturni rekord zabilježen je između 13 i 14 sati u meteorološkoj stanici Halle-Trotha u pokrajini Saska-Anhalt. Ostatak zemlje također je izmjerio visoke temperature, s 38,5 stupnjeva u Hamburgu, što je povijesni rekord za taj grad.

Apsolutni rekord u vrućini i dalje iznosi 40,3 stupnjeva Celzijusa koje je izmjerio Meteomedia 8. kolovoza 2003. u Perl-Nenningu, na jugozapadu zemlje.

Vrućine bi se trebale nastaviti u Njemačkoj do početka sljedećeg tjedna, usprkos malom osvježenju koje se očekuje u četvrtak navečer.

Muškarac od 32 godine podlijegao je posljedicama vrućine u selu u španjolskoj istočnoj pokrajini Caceres, priopćeno je u četvrtak iz zdravstvene službe regionalne vlade, čime je broj mrtvih od vrućina ovog ljeta u Španjolskoj porastao na tri osobe.

Muškarac koji je "radio na farmi u selu Talayuela" umro je u srijedu, prije nego je uspio stići do bolnice.

Temperature su dosegle 37 stupnjeva Celzijusa u srijedu, priopćila je glasnogovornica regionalne vlade.

Devet osoba umrlo je 2005. u Španjolskoj od posljedica velikih vrućina dok je ta brojka iznosila 26 u ljeto 2004.

Nakon što su u srijedu doživjeli povijesni rekord u vrućinama, Britanci su u četvrtak ipak bili u boljoj poziciji premda su temperature mjestimično premašivale 30 stupnjeva.

U srijedu je temperatura dosegla tijekom popodneva 36,5 stupnjeva u Wisleyju (Surrey), što je apsolutni rekord za srpanj otkad postoji meteorološko praćenje.

London, gdje su neki biciklisti vozili golog poprsja po Cityju, doživio je 35 stupnjeva, jednako kao i Birmingham i Bedford.

Prosječna temperatura u V. Britaniji u srpnju iznosi 22 stupnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙