FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio izaslanstvo odbora za obilježavanje 15. obljetnice Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije

ZAGREB, 18. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Organizacijskog odbora za obilježavanje 15. obljetnice Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 18. srpnja 2006. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Organizacijskog odbora za obilježavanje 15. obljetnice Domovinskog rata Bjelovarsko-bilogorske županije, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo ga je upoznalo s inicijativama Županijskog stožera što ga čine predstavnici Županije, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, oružanih snaga i postrojbi MUP-a, te gradova Bjelovarsko-bilogorske županije za obilježavanje 15. godišnjice ustrojavanja postrojbi Hrvatske vojske i MUP-a.

Od predsjednika Republike zamolili su podršku da 8. rujna -Dan sjećanja na žrtve u Kusonjama postane sastavni dio državnog protokola obilježavanja obljetnica. Pogibija dvadesetorice hrvatskih branitelja 1991. godine, te još trojice njihovih suboraca 1993. godine, uz jedanaestoro ranjenih u Domovinskom ratu na području Bjelovarsko-bilogorske županije zavrjeđuju dostojan spomen, naglasili su u izaslanstvu.

Dan branitelja Bjelovarsko-bilogorske županije obilježavao bi se posljednje subote u listopadu, u znak sjećanja na početak operacije oslobađanja Zapadne Slavonije, a izslanstvo je istaknulo kako prva oslobodilačka akcija u Domovinskom ratu treba dobiti mjesto u skladu sa značajem i ulogom koju je imala u Domovinskom ratu. Izaslanstvo je također zamolilo predsjednika Republike da podrži inicijativu koju su pokrenule Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska i Požeško-slavonska županija za ustanovljenje i dodjelu plakete "Bilogora-Papuk" sudionicima operacije.

Predsjednik Republike podržat će na Državnom odboru za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata predložene inicijative, a u skladu sa svojim mogućnostima, kao i uvijek do sada, prisustvovat će obilježavanju obljetnica.

U izaslanstvu su bili Stanko Grčić, predsjednik Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, Krešo Jelavić, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije, Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog Polja, Mladen Marinković, predsjednik zajednice udruga HVIDR-e Bjelovarsko-bilogorske županije, Miroslav Jezerčić, brigadni general u mirovini, Stjepan Ivanić, ratni zapovjednik 105. br HV, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙