FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 18. srpnja

ZAGREB, 18. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 18. srpnja.
ZAGREB, 18. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 18. srpnja.

LONDON - Predsjednik hrvatske vlade Ivo Sanader u utorak i srijedu boravi u službenom posjetu Velikoj Britaniji tijekom kojega će se sastati s premijerom Tonyjem Blairom i održati nekoliko govora o aktualnom trenutku Hrvatske na gospodarskom i političkom planu.

Svoj prvi službeni posjet Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske otkako je na dužnosti predsjednika vlade, Sanader će početi u utorak ujutro susretom s Blairom. Poslije sastanka će dvojica premijera dati zajedničku izjavu za medije, priopćeno je iz vlade.

Poslije sastanka s britanskim premijerom Sanader će sudjelovati u radu Okruglog stola s poslovnim ljudima iz londonskog poslovnog središta - Cityja gdje će održati govor i predstaviti članove hrvatskog izaslanstva u kojem su, među ostalima, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Damir Polančec, ministar kulture Božo Biškupić i ministrica pravosuđa Ana Lovrin.

Program prvog dana boravka u Londonu predsjednik hrvatske vlade završit će predavanjem u Međunarodnom institutu za strateške studije u kojem će članovima instituta govoriti na temu "Hrvatska - 28. članica Europske unije".

ZAGREB - Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Martin Raguž boravi u službenom posjetu Hrvatskoj na poziv predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa. Nakon sastanka će Šeks i Raguž dati izjave za novinare (10,40 sati, Plavi salon, Hrvatski sabor).

Raguž će se još sastati s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, potpredsjednicom Vlade RH Jadrankom Kosor i ministricom vanjskih poslova i europskih integracija Kolindom Grabar Kitarović.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja članica EU-a.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Duška Gerić Koren

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Damir Hainski

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙