FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 14. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 14. srpnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

SLAVONSKI BROD - Uprava "Đure Đakovića - Montaže" povukla je prijepodne donesenu odluku o pripremama za evakuiranje svojih 39 radnika s gradilišta cementare u Chekki, 60-ak kilometara sjeverno od Bejruta u Libanonu. Po riječima direktora "Montaže" Darka Katića pripreme su obustavljene jer je nakon najnovijih informacija s gradilišta i novoj odluci o ostanku njemačkih i austrijskih partnera koji s hrvatskim radnicima obavljaju remont cementare, zaključeno kako je sigurnije ostati na gradilištu koje je izvan područja sukoba. "Obitelji radnika na radu u Libanonu bit će obaviještene o novim potezima Uprave. Želimo im poručiti kako se tamo gdje žive i rade ne osjećaju ratna djelovanja te su za sada sigurni. Rat je na jugu Libanona", rekao je direktor "Montaže".

ŠIBENIK - Glavnu raspravu o tužbi Odašiljača i veza i T-Mobilea protiv primoštenske općine zbog ometanja posjeda i sprječavanja pristupa uređajima na predjelu Gaju na Općinskom sudu u Šibeniku sutkinja Marta Plančić zakazala je za 6. rujna, doznaje se danas na tom sudu. O prijedlogu privremene mjere kojom bi se radnicima telekomunikacijskih tvrtaka omogućio pristup uređajima na Gaju odlučit će se izvanraspravno. Takva bi odluka trebala biti donesena danas ili u ponedjeljak, doznaje se od glasnogovornice Općinskog suda u Šibeniku Meline Gulin-Pavlaković. Odašiljači i veze te T-Mobile zatražili su sudsku zaštitu nakon što je 6. lipnja 2006. nepoznati počinitelj bagerom prekopao prilazni put i onemogućio prilaz uređajima HRT-a, VIP-a i HT-a na Gaju iznad Primoštena, koji su ostali bez struje od 10. srpnja 2006. kad su prekinuti drveni električni stupovi i kabeli preko kojih se odašiljači napajaju strujom.

ŠIBENIK - Osnivanje Veleučilišta u Šibeniku bitan je korak u razvoju visokog školstva cijelog područja pa i hrvatskog, rekao je danas u Šibeniku Slobodan Uzelac, državni tajnik za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Uzelac je zajedno s privremenim dekanom novoosnovanog Veleučilišta prof. dr. sc. Markom Radačićem, znanstvenim savjetnikom u Institutu "Ruđera Boškovića" i redovitim profesorom Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, danas održao sastanak s nastavnicima Veleučilišta. Po Uzelčevim riječima Veleučilište će imati tri stručna studija - studij menadžmenta koji je sljednik Visok škole za turistički menadžment u Šibeniku, studij prometa koji će se izvoditi u suradnji s Prometnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i studij prava koji će se izvoditi u Vodicama u suradnji s Pravnim fakultetom Sveučilišta u Splitu.

VIROVITICA - Saborski zastupnik i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije Josip Đakić na današnjoj konferenciji za novinare opovrgnuo je optužbe predsjednika Kluba vijećnika HSS-a u Virovitičko-podravskoj županiji Josipa Novogradeca da je protiv njega podnijeto sedamdeset kaznenih prijava. "Želim zaustaviti hajku na mene pa ću podnijeti tužbe protiv onih koji su iznijeli laži i obmane na moj račun. Više nemam strpljenja šutjeti i čekati jer je moj obraz čist i neukaljan i nikakvih kaznenih dijela nemam na duši", rekao je Đakić. Novinarima je podijelio potvrdu virovitičkog Općinskog suda u kojoj piše da pred Županijskim i Općinskim sudom u Virovitici nije podignuta pravosnažna optužnica niti je izrečena nepravomoćna osuđujuća presuda za kaznena djela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora.

ZAGREB - Udruga "Reforma" - za promoviranje etike, morala, obiteljskih vrijednosti i ljudskih prava u današnjem priopćenju izražava zabrinutost zbog izjava ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca u kojima se naslućuje popuštanje pritiscima homoseksualnih manjina u vezi programa spolnog odgoja. Prosvjed koji su homoseksualne udruge nedavno planirale održati ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa nastavak je "nametljive kampanje homoseksualnih udruga" da vlasti prihvate zahtjeve i svjetonazor homoseksualaca, ocjenjuje udruga. Mediji su izvjestili o odustajanju homoseksualnih udruga od zakazanog prosvjeda zbog navodnog popuštanja Primorca u vezi programa za spolni odgoj. Udruga "Reforma" stoga apelira na Primorca da ne popušta pritisku homoseksualnih udruga, te da se odluči za konzervativni spolni odgoj u školama.

ZAGREB - Prvo istražno ročište protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. održat će se u ponedjeljak, a saslušat će se trojica svjedoka, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu. "S istragom će se krenuti prije godišnjih odmora, a nastavak slijedi u rujnu", kazao je glasnogovornik i istražni sudac tog suda Krešimir Devčić. Osim prvog saslušanja u ponedjeljak istražni sudac Zdenko Posavec prije godišnjih odmora zakazao je još jednu raspravu za četvrtak 20. srpnja, kada bi trebao ispitati dvojicu svjedoka. U istražnom zahtjevu Državno je odvjetništvo zatražilo saslušanje 45 svjedoka te provođenje dodatnih sudsko-medicinskih i balističkih vještačenja.

OSIJEK - Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Branimir Glavaš optužio je danas državne institucije, policiju i državno odvjetništvo da ne istražuju sumnje u kriminalne aktivnosti bivše osječke vlasti. Tijekom rasprave o poslovanju gradskih poduzeća u prošloj godini, koja je, u nastavku sjednice Gradskog vijeća, održana bez oporbenih vijećnika, Glavaš je rekao kako mu je poznato da se istražuje djelovanje bivše gradske vlasti na čelu sa Zlatkom Kramarićem u proteklih 12 godina, ali da istrage, kako je ustvrdio, stoje u ladicama Državnog odvjetništva RH te osječkog Županijskog i Općinskog državnog odvjetništva. Ustvrdio je i kako je i načelniku osječko-baranjske Policijske uprave Vladimiru Faberu "poznato dokle sežu kriminalni pipci prošle gradske vlasti", ali da, unatoč tomu, ne radi ništa na razotkrivanju takvih aktivnosti.

ZAGREB - Ministarstvo kulture izrazilo je danas ogorčenost zbog napada na članove Ocjenjivačkog suda 53. Festivala igranog filma u Puli objavljenih u jednom dnevnom listu prije nego što se Ocjenjivački sud sastao, a kamoli pogledao filmove i odlučio o dobitnicima. U priopćenju se najodlučnije odbacuju insinuacije o nekompetentnosti žirija, a osobito tvrdnje o "namještaljkama" i "nepoćudnim autorima", koje su jučer objavljene u posebnom prilogu "Jutarnjeg lista". Ministarstvo izražava žaljenje što su takvi napisi doveli do ostavke člana Ocjenjivačkog suda Arsena Dedića, jednog od najboljih i najplodnijih hrvatskih skladatelja filmske glazbe i kantautora, koji je u svojoj karijeri napisao partiture za 30 dugometražnih igranih filmova i više od 60 televizijskih filmova i serija, te je njegova kompetentnost za sudjelovanje u radu Ocjenjivačkog suda bila neupitna.

PULA - Pulski gradonačelnik Boris Miletić na početku današnje sjednice Gradskoga poglavarstva skinuo je s dnevnoga reda točku o razrješenju Saše Broz s mjesta ravnateljice Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula. Obrazlažući svoju odluku, gradonačelnik Boris Miletić rekao je kako je razlog tomu taj što želi osobno razgovarati s ravnateljicom Broz kojoj će Gradski odjel za kulturu, kako je rekao, predložiti nove smjernice rada kazališta. Ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Saša Broz u izjavi za Hinu istaknula je kako nema namjeru komentirati tu odluku pulskoga gradonačelnika. "Nemam što komentirati s obzirom na to da službeno nisam ni od koga dobila informaciju o održavanju sjednice Gradskoga poglavarstva, ni o tome da će se raspravljati o mom razrješenju", rekla je Saša Broz.

KNIN - Pacijent Psihijatrijskog odjela u Općoj bolnici u Kninu pronađen je mrtav jutros oko 8 sati u sobi za izolaciju, a očevidom je utvrđeno da je smrt nastupila nesretnim slučajem kad se, izišavši iz kupaonice, bosih nogu poskliznuo i u padu glavom udario o pod, kaže se u prioćenju šibensko-kninske Policijske uprave. "Obdukcijom je utvrđeno da je smrt 51-godišnjeg D.Đ. nastupila zbog nagnječenja mozga i zatiljnog dijela glave, koje je uzrokovao udarac o pod", stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙