FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 14. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo događaje iz svijeta za petak, 14. srpnja.
ZAGREB, 14. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo događaje iz svijeta za petak, 14. srpnja.

JALTA, Ukrajina - Premijer Ivo Sanader sudjeluje na konferenciji Yalta European Strategy (YES), međunarodne mreže utemeljene radi promicanja pravedne, slobodne i prosperitetne Ukrajine. Konferenciju će otvoriti predsjednik Europske komisije (EK) Jose Manuel Barroso, a govorit će i ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko. Skupu će se obratiti i premijer Sanader.

DEN HAAG - Pred Haškim sudom (ICTY) počinje suđenje sedmorici visokih časnika vojske i policije bosanskih Srba optuženih za zločine u Srebrenici u ljeto 1995. godine. Optužnica ih tereti za ubojstva, progone, deportacije i prisilno premještanje bosanskih muslimana na području nekadašnje zaštićene zone UN-a. Premda suđenje počinje 14. srpnja, tužitelj neće u petak iznijeti uvodnu riječ nego će to učiniti 21. kolovoza nakon ljetne stanke u radu ICTY-a.

STRELNA, Rusija - Američki predsjednik George W. Bush stiže u posjet Rusiji u povodu summita G8 u Sankt Peterburgu (15.-17. srpnja). Predviđena je večera s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

NEW YORK - Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda sazvalo je za petak žuran sastanak nakon što je Izrael, odgovarajući na zarobljavanje dvojice svojih vojnika od strane gerilaca Hezbollaha, pokrenuo val vojnih udara na Libanon.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Slavoljub Leko

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Srđan Baković

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙