FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor imenovao zamjenika guvernera HNB-a i viceguvernere

ZAGREB, 13. srpnja 2006. (Hina) - Sabor imenovao zamjenika guvernera HNB-a i viceguvernere
ZAGREB, 13. srpnja 2006. (Hina) - Sabor imenovao zamjenika guvernera HNB-a i viceguvernere

HINA - Financijski servis

Boris Vujčić zamjenik je guvernera Hrvatske narodne banke, viceguverneri su Tomislav Presečan, Relja Martić i Davor Holjevac, odlučio je danas Hrvatski sabor, potvrdivši tako prijedlog guvernera HNB-a Željka Rohatinskog.

Protiv je bio Klub HSP-a u ime kojega je Anto Đapić naveo da je, uz izuzetak jedne osobe, riječ o istom menagmentu koji je odgovoran za poslovanje HNB-a u proteklom razdoblju, a koje, po HSP-u, nije bilo kvalitetno.

Uz prigovore oporbe da nije poštovana propisana procedura, te da međustranački nije dogovoren njegov sastav, Sabor je imenovao i vanjske članove Savjeta HNB-a.

To su Željko Lovrinčević, Sandra Švaljek, Vlado Leko, Jure Šimović, Branimir Lokin, Mladen Vedriš, Boris Cota i Silvije Orsag.

"To je silovanje procedure i nepoštivanje saborskog Poslovnika", ustvrdio je Slavko Linić (SDP), tražeći odgovor tko je kandidate predložio nadležnom saborskom odboru.

To je, vjerojatno Vlada, jer je predsjednik Odbora za financije i državni proračun Šime Prtenjača bio šokiran prijedlogom, o čemu svjedoči i njegova suzdržanost na Odboru, kaže Linić.

Demantirao ga je, međutim, sam Prtenjača, dok je Luka Bebić naveo da je prijedlog kandidata nadležnom odboru dostavljen u suradnji sa guvernerom Rohatinskim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙