FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pisma otkrivaju Einsteinov privatni život

JERUZALEM, 11. srpnja 2006. (Hina/AP) - Pisma Alberta Einsteina koja su nedavno objavljena bacaju novo svjetlo na privatni život jednog od najvećih znanstvenika 20. stoljeća.
JERUZALEM, 11. srpnja 2006. (Hina/AP) - Pisma Alberta Einsteina koja su nedavno objavljena bacaju novo svjetlo na privatni život jednog od najvećih znanstvenika 20. stoljeća.

Ta pisma otkrivaju da je Einstein imao vezu s Ethel Michanowski krajem 20-ih i početkom 30-ih godina prošlog stoljeća te da ga je natjerala da pobjegne u Englesku, tvrdi Barbara Wolff s Hebrejskog sveučilišta Albert Einstein koji je u ponedjeljak objavio više do 3.500 stranica pisama nastalih u razdoblju do 1912. do 1955. godine kada je Einstein preminuo u 76. godini života.

Wolff je za vezu između Ethel Michanowski i Einsteina rekla da je bila ljubavna, ali nije otkrila mnogo o njoj osim da je bila mlađa od Einsteina 15 godina i da je imala prijateljski odnos s njegovim pokćerkama.

Pisma su otkrila i da je Eisntein izgubio veliki dio novca kojeg je dobio s Nobelovom nagradom za vrijeme Velike depresije i da je bio bolji otac nego što se prije pretpostavljalo.

Za Eisnteina se zna da je imao desetke ljubavnica od kojih su dvije bile udate, kaže Wolff.

Ono što najviše čudi iz novo objavljenih pisama je da je Einstein razgovarao sa svojom drugom suprugom Elsom i pokrećkom Margot o svojim izvanbračnim aktivnostima. Ethel Michanowski je u pismima spomenuta tri puta.

U pismu Margot, nastalom 1931. godine, Eisntein se požalio da ga je "Ethel Michanowski pratila (u Englesku) i da njeno proganjanje počinje izmicati kontroli".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙