FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV- Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 11. srpnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

DUBROVNIK- Svečanošću pred crkvom sv. Vlaha i podizanjem festivalske zastave Libertas na Orlandov stup u Dubrovniku sinoć su otvorene 57. dubrovačke ljetne igre. Igre je otvorila gradonačelnica Dubravka Šuica, a svečanu otvorenju nazočili su brojni gosti i uglednici iz zemlje i inozemstva, među kojima i predsjednik Stjepan Mesić, predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i ini. Obrativši se okupljenima, Šuica je kazala da Dubrovnik svijetu ponovno govori" jezikom koji razumije svatko - jezikom kulture, stvaralaštva i mira." Kako je rekla, upravo dubrovačka povijesna i kulturna baština, kao neodvojiv dio hrvatske kulturne osobnosti, postala je most između Hrvatske i svijeta. U programu svečana otvorenja studenti Glumačke akademije u klasi prof. Joška Ševe izveli su pastoralu "Euridiče" autora Paskoja Primovića Latinčića iz 17. stoljeća, a sudjelovali su i Hrvatski barokni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar, Zbor "Libertas", Dubrovački komorni zbor i Folklorni ansambl "Linđo".

DUBROVNIK/ZAGREB- U Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku sinoćei sprovedena K.I. (1984.) iz Lovišta s poluotoka Pelješca zbog osnovane sumnje da je 2. srpnja pomagala u skrivanju i bijegu navodna dilera s Korčule Jakše Cvitanovića, priopćila je dubrovačko-neretvanska Policijska uprava. Kod uhićene su pronađena četiri grama marihuane. MUP je jučer na temelju rješenja istražnog suca dubrovačkog Županijskog suda, za Jakšom Cvitanovićem Cvikom raspisalo tjeralicu za Hrvatsku te međunarodnu tjralicu koju će proslijediti Interpolu. Tjeralicu je MUP objavio i na svojoj internetskoj stranici. Policajci u obavijesti o tjeralici za Cvitanovićem napominju da je riječ o naoružanoj i vrlo opasnoj osobi te mole da svatko tko ima informacije o njemu javi na broj 92 ili na brojeve 01/6122-305 ili 01/6122-411 u sjedište MUP-a.

SLAVONSKI BROD- Na Trgovačkom sudu u Slavonskom Brodu jučer je održano prvo ispitno ročište o tražbinama vjerovnika poduzeća Kamen-Ingrada u stečaju. Po riječima stečajnog upravitelja Ivana Mikića u prvom roku svoje je tražbine prijavilo više od 800 vjerovnika, među njima i 453 radnika Kamen-Ingrada. "Ukupno su prijavili 792.955.492,46 kuna tražbina. Na ročištu su priznate 660.755.624 kune, a osporeno 25,826 milijuna. Ostatak je zbog necjelovitosti i neusklađena knjigovodstva odgođen za drugo ročište. Rok za prijavu tražbina za drugo ispitno ročište je tri mjeseca", rekao je nakon ročišta Mikić. Po njegovim saznanjima Kamen-Ingrad nema slobodnih nekretnina, a od pokretnina bez zaloga uglavnom je uredski namještaj pa će se od vjerovnika naplatiti oni koji imaju razlučna prava, ugovorna ili prisilna. "To su uglavnom banke s razlučnim pravima, a najveća je Slavonska banka.

ZAGREB - Porezna uprava do konca prošlog tjedna obradila je gotovo 70 posto prijava poreza na dohodak za prošlu godinu i za sada rekordan dohodak od nesamostalnog rada - više od 6,17 milijun kuna - zabilježen je u Zagrebu, dok je najviši dohodak od obrta i slobodnih zanimanja, više od 3,6 milijuna kuna, prijavljen u Požegi. Prema podatcima Ministarstva financija, do kraja prošlog tjedna poreznici su obradili 633.796 ili 69,7 posto od ukupno 909.223 zaprimljene prijave poreza na dohodak za 2005. godinu. Prema do sada obrađenim prijavama, povrat poreza ostvarilo je više od 577 tisuća obveznika kojima država treba vratiti više od milijardu kuna, dok državi na ime poreza na dohodak više od 34 tisuće građana treba uplatiti još 188,8 milijuna kuna. Isplate povrata poreza idu redovito kako se prijave obrađuju, a bilježi se i značajan porast iznosa do sada izvršenog povrata, ističu iz Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙