FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 11. srpnja

ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 11. srpnja.
ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 11. srpnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor će u nastavku sjednice glasovati o izmjenama ovogodišnjeg državnoga proračuna i 50-ak amandmana što su ih na predložene izmjene podnijeli zastupnici i klubovi zastupnika. Izmjenama koje je predložila Vlada, prihodi državnog proračuna povećat će se za gotovo 900 milijuna kuna i iznosit će ukupno 94,89 milijardi kuna, što je za 7,3 posto više nego lani. Proračunski rashodi povećat će se za 413 milijuna kuna i iznosit će 99,2 milijardi kuna. Sabor će o izmjenama proračuna glasovati u podne, a do tada će raspravljati o konačnim verzijama četiriju zdravstvenih zakona (Zgrada sabora, Trg sv. Marka 6 u 9 sati).

ŠIROKA RIJEKA/MALJEVAC - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će dječje igralište, u sklopu suradnje s Džema'atom Islamske zajednice u Maljevcu u dvorištu Dnevnog boravka za starije osobe u Širokoj Rijeci u 10 sati. Kosor će uručiti i donaciju Medžlisu Islamske zajednice Zagreb za obitelj Zarifović kao pomoć u izgradnji njihove kuće koja je izgorjela u požaru u lipnju ove godine (Maljevac u 10,30 sati).

ZAGREB - Potpisivanje ugovora o punopravnom članstvu Republike Hrvatske u EUMETSAT - Europsku organizaciju za lansiranje, održavanje i korištenje meteoroloških satelita. Ugovor potpisuju ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i glavni direktor EUMETSAT-a Lars Prahm. Posebno značenje punopravnog članstva je u ostvarivanju prava uključivanja hrvatskih gospodarskih subjekata u tehničkom održavanju i razvoju EUMETSAT-a, uključujući i izgradnju meteoroloških satelita i pravo zaposlenja hrvatskih građana u toj organizaciji. EUMETSAT je europska međuvladina organizacija za eksploataciju meteoroloških satelita koja će s Hrvatskom okupljati 20 stalnih članica. (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikana 6 u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSS-a o paketu zdravstvenih zakona. Radi se o novim zakonima o obveznom i o dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, o zaštiti zdravlja na radu, te o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti (HSS, Zvonimirova 17 u 11 sati).

ZAGREB - Srpsko narodno vijeće održat će konferenciju za novinare nakon sastanka s izaslanstvom Srba s Kosova koje je došlo u Hrvatsku u povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle (Gajeva 7 u 13 sati).

ZAGREB - Nezavisni hrvatski sindikati održat će konferenciju za novinare o potrošačkoj košarici za lipanj i troškovima ljetovanja za prosječnu obitelj (Trg Francuske Republike 9 u 10,30 sati).

ZAGREB - Potpisivanje kupoprodajnog ugovora za nekretnine na lokaciji Trnjanska 1 - Strojarska između grada Zagreba i TŽV-a Gredelj. Ugovor će potpisati zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te predsjednik Uprave tvornice Gredelj Ivan Tolić i član Uprave Antun Fabek (prostor TŽV-a Gredelj, Strojarska bb u 11 sati).

DUBROVNIK - Konferencija za novinare u povodu prvih dramskih, glazbenih i likovnih premijera 57. Dubrovačkih ljetnih igara. Glazbeni dio programa otvorit će Zagrebačka filharmonija koncertom pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja, a dramski dio premijera Eshilove "Orestije", (Festivalska palača, u 11 sati).

ZAGREB - Uručenje Rektorovih nagrada studentima zagrebačkog Sveučilišta za najbolje studentske radove u 2005./2006. akademskoj godini (zgrada Sveučilišta, Trg maršala Tita 14 u 11 i 13 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Damir Margetić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙