FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glazbene večeri u sv. Donatu

ZADAR, 7. srpnja 2006. (Hina) - Ovogodišnje, 46. glazbene večeri u svetom Donatu trajat će od 12. srpnja do 10. kolovoza, a na programu je predviđeno 14 koncerata.
ZADAR, 7. srpnja 2006. (Hina) - Ovogodišnje, 46. glazbene večeri u svetom Donatu trajat će od 12. srpnja do 10. kolovoza, a na programu je predviđeno 14 koncerata.

Novost je da će tri koncerta biti održana izvan Zadra, dva na Pagu i jedan na Silbi, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare novi umjetnički ravnatelj te glazbene manifestacije Tomislav Fačini.

Po njegovim riječima, ovogodišnji se program temelji na tri dimenzije. Prvo, nastupit će veći broj domaćih ansambala s afirmiranim solistima pjevačima iz Zadra i izvan Zadra. Drugo, u programu će nastupiti ugledna imena svjetske komorne glazbe, a treće, poštivat će se tradicija kroz zastupljenost rane glazbe i nastupe inozemnih ansambala.

Svečano otvorenje 46. Glazbenih večeri u Donatu je 12. srpnja na zadarskom Forumu kada će nastupiti Simfonijski orkestar RTV Slovenije, Katedralni zbor iz Graza, Oratorijski zbor crkve svetoga Marka i Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" iz Zadra.

Ravnat će Tomislav Fačini, a bit će praizvedena kompozicija Anđelka Klobučara "Svečana uvertira za morske orgulje", te kantata Carla Orffa "Carmina Burana".

Zanimljivo je, rekao je Fačini, da će se kroz prvi dio ovoga programa čuti i zvuk sada već poznatih zadarskih morskih orgulja, snimljen na traci.

Ostali koncerti bit će održani u crkvi sv. Donata, katedrali sv. Stošije, u klaustru sv. Frane i na Trgu pet bunara u Zadru.

Nastupit će pučki crkveni pjevači iz Istre, Splita, s otoka Ugljana, nadalje kroz program ovogodišnjih Glazbenih večeri nastupit će ansambl iz Velike Britanije, kvartet Amadinda iz Mađarske, solisti Tomislav Mužek, Herbert Lippert iz Austrije, kvartet Šostakovič iz Rusije i drugi.

Na konferenciji je rečeno da su troškovi ovogodišnjih 46. Glazbenih večeri 875 tisuća kuna, a glavni financijer je Grad Zadar s 500 tisuća kuna, zatim Ministarstvo kulture sa 120 tisuća kuna i brojni drugi sponzori.

Generalni sponzor je Hipo Alpe Adria Bank.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙