FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 6. srpnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. srpnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WELLINGTON - Strojovođa vlaka izazvao je prometni zastoj u novozelandskom gradu Wanganuiju jer je zaustavio čitavu kompoziciju kako bi kupio užinu. Strojovođa je jednostavno zaustavio vlak na pružnom prijelazu i u obližnju zalogajnicu otišao kupiti užinu, piše Wanganui Chronicle. Automobili su stajali na cesti 15 minuta prije nego što je strojovođa pokrenuo vlak. Jedna žena potužila se da je morala platiti dvostruko višu cijenu taksi-vožnje jer je taksi bio zaglavljen u koloni koja je čekala na prijelaz pruge. Wanganui ima 40.000 stanovnika.

OTTAWA - Kanadski grad Churchill, smješten na dalekom kanadskom sjeveru dodat će pet novih ćelija, uz postojeće 23, u zatvoru za polarne medvjede. Mjesto na obali Hudsonova zaljeva podiglo je 1980. zdanje za zatočenje medvjeda koji krenu njegovim područjem kad ih otapanje leda tjera na čvrsto tlo. Shaun Bobier, glasnogovornik ministarstva za očuvanje pokrajine Manitoba, objašnjava da se medvjede zatoči kada ih se ne uspije udaljiti plašeći ih, a zatim ih se pusti na led kad opet dođe zima. Kad se zatvor prebrzo napuni, pojedine medvjede oslobodi se daleko od Churchilla uz pomoć helikoptera. Povećanje zatvora omogućit će da se rijeđe pribjegava tom skupom sustavu. Godine 2005. 58 medvjeda zadržano je u zatvoru Churchill, nasuprot 170 godine 2004.

SAN FRANCISCO - Američki federalni tužitelji optužili su u srijedu tri osobe zbog pokušaja krađe povjerljivih informacija Coca Cole Co. i njihovu prodaju konkurentskoj kompaniji PepsiCo Inc. Optuženi su za urotu i krađu, te za prodaju trgovinskih tajni. Tužitelji tvrde da su povjerljive podatke planirali prodati za 1.5 milijun dolara. Tužitelji kažu da je lopove odao Pepsi koji je policiji dostavio pisma u kojima optuženi tvrde da su visokopozicionirani zaposlenici Coca Cole i da nude "vrlo detaljne i povjerljive informacije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙