FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 5. srpnja

ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo događaje za srijedu 5. srpnja.
ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo događaje za srijedu 5. srpnja.

ZAGREB - Europsko povjerenstvo za borbu protiv rasizma i netolerancije pri Vijeću Europe (ECRI) održat će radni sastanak pod nazivom "Vijeće Europe i Hrvatska - zajedno u borbi protiv rasizma i netolerancije". Sudionici okrugloga stola raspravljat će o položaju manjina iz bivše Jugoslavije u Hrvatskoj, o problemima romske zajednice i zakonodavnom i institucionalnom okviru za borbu protiv rasizma i rasne diskriminacije. Sudjelovat će predstavnici vladinih agencija i ljudi koji se smatraju žrtvama diskriminacije prema propisima ECRI-ja i hrvatskim zakonima.

(Hotel Westin, 9.15)

SKOPLJE - Održavaju se opći izbori u Makedoniji. Na izborima se natječe 38 političkih stranaka, no dvije trećine njih u koaliciji, ili s vladajućim strankama, Socijaldemokratskim savezom (Makedonaca) i Demokratskom unijom za integraciju (Albanaca), ili s oporbenom VMRO-DPMNE, odnosno Demokratskom partijom Albanaca, dok ostale, poglavito novoosnovane stranke, nastupaju same.

MADRID - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana sastat će se s glavnim iranskim pregovaračem za nuklearna pitanja ALijem Larijanijem i od njega čuti neslužbeni odgovor na paket poticaja koji je međunarodna zajednica ponudila Iranu u zamjenu za iransko odustajanje od obogaćivanja urana. Skupina G-8, u kojoj je sedam industrijski najrazvijenijih zemalja i Rusija, odredila je Iranu 5. srpnja kao krajnji rok da odgovori na ponudu.

MEKSIKO - Očekuju se rezultati predsjedničkih izbora održanih 2. srpnja u Meksiku.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Denis Lugarić

Prijepodne: Duška Gerić Koren

Poslijepodne: Srđan Baković i Domagoj Janković

Večer: Darko Vlahović

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙