FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP: Njemačka - Italija 0:2 - šira verzija

DORTMUND, 4. srpnja 2006. (Hina) - U polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva u Dortmundu nogometaši Italije svladali su nakon produžetka Njemačku sa 2:0 (0:0, 0:0). Pred 65.000 gledatelja na Vestfalen stadionu sudio je Archundia iz Meksika.
DORTMUND, 4. srpnja 2006. (Hina) - U polufinalnom susretu Svjetskog prvenstva u Dortmundu nogometaši Italije svladali su nakon produžetka Njemačku sa 2:0 (0:0, 0:0). Pred 65.000 gledatelja na Vestfalen stadionu sudio je Archundia iz Meksika.

Strijelci: 0:1 Fabio Grosso (119), 0:2 Alessandro del Piero (120).

NJEMAČKA: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, C. Metzelder, Lahm - Schneider (Odonkor 83), Kehl, Ballack, Borowski (Schweinsteiger 73) - Klose (Neuville 111), Podolski

Izbornik: Jürgen Klinsmann

ITALIJA: Buffon - Zambrotta, F. Cannavaro, Materazzi, F. Grosso - Camoranesi (Iaquinta 91), Gattuso, Pirlo, Perrotta (Del Piero 104) - Totti - Toni (Gilardino 74)

Izbornik: Marcello Lippi

Pogocima Fabia Grossa i Alessandra del Piera u zadnjim minutama produžetka Italija je svladala Njemačku i probila se u finale Svjetskog prvenstva gdje će igrati sa boljim iz dvoboja Francuska - Portugal.

Bila je to veličanstvena predstava u Dortmundu, u kojoj je jedino drugo poluvrijeme bilo bez ritma i oprezno, a ostatak utakmice, a pogotovu produžeci, obje momčadi su igrali otvoreno i na pobjedu. Talijani su zaslužili pobjedu, koja bi stigla i prije da na vratima Njemačke nije stajao sjajni Lehmann, no treba pohvaliti i jednako dobrog talijanskog vratara Buffona koji je skinuo dva njemačka "zicera". Talijanska obrana na čelu sa najboljim igračem utakmice Cannavarom zadržala je njemački par Klose-Podolski, a na drugoj su strani Perotta i Grosso dvaput izlazili sami pred Lehmana.

"Azzuri" su izvrsno idgrali početak i kraj produžetaka, već u 91. minuti Gilardino je pogodio vratnicu, a samo minutu kasnije Zambrotta gredu. Ono što nisu uspjeli u početku dodatnog vremena, Talijanima su učini na samom kraju. U 119. minuti Pirlo je u kaznenom prostoru pronašao braniča Palerma Grossa, koji iskosa milimetarskom preciznošću konačno svladala Lehmanna. Nekoliko sekundi prije sučeva konačna zvižduka, Talijani su napravili kontru, Del Piero je izašao sam ispred njemačkog vratara i pogodio sami kut.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙