FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 4. srpnja

ZAGREB, 3. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 4. srpnja.
ZAGREB, 3. srpnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 4. srpnja.

ZAGREB - Na 21. sjednici Hrvatskog sabora bit će riječi o izmjenama Zakona o Državnom odvjetništvu i izmjenama Zakona o javnom bilježništvu. Odvjetništva više ne bi po punomoći zastupala lokalne jednice, već bi se prema izmjenama koje predlaže Vlada, u Državnom odvjetništvu osnovao posebni odjel za nadzor rada i edukaciju državno-odvjetničkih dužnosnika. Također bi se u odvjetništvo uvela i pravosudna inspekcija.

Izmjenama Zakona o javnom bilježništvu Ministarstvo pravosuđa moglo bi povećati broj javno-bilježničkih ureda, ako to 'nalože' gospodarske ili potrebe građana. Uz položen pravosudni ispit, javnim bi se bilježnikom moglo postati i s tri, umjesto dosadašnjih pet godina radnog staža, a broj javno-bilježničkih pomoćnika ograničio bi se na dva po uredu (Trg Sv. Marka 6, u 9,30 sati).

OPATIJA - Sastanak mješovite Hrvatsko-slovensko-talijanske komisije za zaštitu Jadranskog mora i obalnih područja (9,30 sati, hotel Ambasador, a izjave za medije predviđene su iza 12,15 sati). Na sastanku će biti predstavljena nacionalna godišnja izvješća o balastnim vodama i rezultati analiza balastnih voda, nacionalni planovi upravljanja balastnim vodama, aktivnosti za proglašenje Jadrana posebno zaštićenim područjem, te druge aktivnosti. Mješovita komisija osnovana je 1977. godine na temelju Sporazuma o zaštiti Jadranskog mora i obalnih područja sklopljenog 1974. godine sa ciljem multidisciplinarnog rješavanja problema okoliša u Jadranskom prostoru. Opatijskom sastanku predsjeda Republika Hrvatska, a koordinator je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

ZAGREB - Svečano proglašenje ovogodišnjih dobitnika stipendija Nacionalove akcije "Top stipendije za top studente 2006." (11 sati, hotel Westin). Partneri akcije - INA, Podravka, INGRA, Diners Club, Vipnet i Hrvatska radiotelevizija, ove su godine osigurali ukupan stipendijski fond od 1.2000.000 kuna, za 30 studenata hrvatskih sveučilišta. Uz druge uzvanike, na svečanost je najavljen dolazak predsjednika Republike Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera, (u 11 sati, hotel Westin).

SLAVONSKI BROD/CERNIK - Predsjednik Republike Stjepan Mesić bit će nazočan svečanosti obilježavanja završetka radova montaže konstrukcije vijadukta na Autocesti Beli Manastir-Osijek-Svilaj, (dolazak predsjednika Mesića na gradilište vijadukta na autocesti Beli Manastir-Osijek-Svilaj oko 17 sati, a izjava za medije u 17,30 sati).

Predsjednik Mesić posjetit će i franjevački samostanu "Sv. Petra Apostola" u Cerniku (20,20 sati).

ŽUPANJA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković sastat će se predstavnicima udruga, zadruga i organizatora proizvodnje pšenice, s kojima će razgovarati o pripremi i organizaciji otkupa ovogodišnjeg uroda pšenice, (restoran "Sava", kraj Spomen stadiona "Graničar" Županja, u 17 sati).

BJELOVAR - U sklopu projekta "Strategije Policije u zajenici" bit će svečano otvoren Informativni centar za prevenciju kriminaliteta, samozaštitu, sigurnost i podizanje nivoa komunalnog rada u Bjelovaru. Svečanost će biti upriličena u bjelovarskoj Gradskoj vijećnici a okupljenima će se obratiti ministar unutarnjih poslova, Ivica Kirin, načelnica PU bjelovarsko-bilogorske, Marija Galić, i bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić, (Gradska vijećnica, Trg Eugena Kvaternika 2, u 9 sati). Kako je najavljeno, ministar Kirin također će na ulazu u zgradu PU bjelovarsko-bilogorske pustiti u pogon novopostavljeno dizalo za invalide, (Vlahe Paljetka bb, u 10,30 sati).

ZAGREB - Konferenciju za novinare na kojoj će biti predstavljen program 35. seminara Zagrebačke slavističke škole (Vijećnica Filozofskoga fakulteta, Ivana Lučića 3, u 10,30 sati). Riječ je o programu za poticanje i promicanje poznavanja hrvatskoga jezika, književnosti i kuture među inozemnim studentima kroatistike i slavistike, prevoditeljima, znanstvenicima i nastavnicima na stranim sveučilištima i u znanstvenim ustanovama. Na ovogodišnjoj Zagrebačkoj slavističkoj školi sudjelovat će predstavnici više od 20 zemalja. Program će predstavit organizatori - Krešimir Bagić, Krešimir Nemec, Ivo Pranjković i Ivana Brković.

ZAGREB - Konferencija za novinare Prvog sajma hrvatskog suvenira Zagreb 2006., koji će se, u organizaciji Udruge hrvatski suvenir, održati od 5. do 9. srpnja na Trgu bana Jelačića (Ilica 49/I, u 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Motovun film festivala, na kojem će biti predstavljen ovogodišnji program tog festivala, te popratni sadržaji. Program će predstaviti umjetnički direktor festivala Rajko Grlić, te producent Igor Mirković, (u 13 sati, Kaptol 19).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro - Marko Curać

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙