FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

450.000 eura kazne zbog zagađenja mora

MARSEILLE, 16. svibnja 2006. (Hina/AFP) - Vlasnik teretnog broda koji je francuska granična policija otkrila kako zagađuje Mediteran osuđen je pred sudom u Marseillesu na 430.000 eura kazne a kapetan broda na 20.000 eura, prenijela je agencija France Presse iz sudskih izvora.
MARSEILLE, 16. svibnja 2006. (Hina/AFP) - <Vlasnik teretnog broda koji je francuska granična policija otkrila kako zagađuje Mediteran osuđen je pred sudom u Marseillesu na 430.000 eura kazne a kapetan broda na 20.000 eura, prenijela je agencija France Presse iz sudskih izvora.

Prošle jeseni zrakoplov francuske pogranične policije iznenadio je teretni brod Baltic Trader koji plovi pod zastavom Grenadina (Antili) a vlasnik mu je tvrtka Transportes Maritima, društvo registrirano po portugalskom pravu, kako ispušta plinove između Marseillea i Balearskih otoka.

Kapetan broda Željko Ušanović, prenosi AFP, nije odgovorio na zapovjed i nastavio je svojim putem. Brod je prevozio mramorni prah koji je trebao iskrcati u švedskoj luci.

Tužitelj je tražio 500.000 eura kazne, od čega 480.000 na teret brodovlasnika.

Obrana brodovlasnika kazala je da je mrlja od 3,5 kilometara dužine fotografirana iz graničarskog zrakoplova nastala od otpadnih voda iz broda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙