FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 30. lipnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - HSP-ov zastupnik Tonči Tadić danas je u Hrvatskom saboru, u nastavku 21. sjednice, optužio Vladu da pojednostavljenjem postupka po kojemu bi stranci stjecali nekretnine u Hrvatskoj vodi poslušničku politiku, umjesto da pregovara o režimu tržišta nekretninama. "Ovo me podsjeća na potez onog kralja Anžuvinca koji je za sto tisuća dukata prodao Dalmaciju. Ne znam za koje vi novce prodajete obalu, ali može vas biti sram", poručio je Tadić Vladi koja je Saboru predložila izmjene Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima. "Nije vam stalo do pregovora o tržištu nekretninama, već na svaki mig poslušno pristajete na sve", rekao je. U HDZ-u, pak, odbacuju oporbene kritike da Vlada otvara tržište nekretninama strancima, te tvrde da se izmjenama samo otklanjaju administrativne prepreke u postupku stjecanja nekretnina, što, kaže, ne znači i potpunu liberalizaciju tržišta.

ZAGREB - Državna tajnica pri Ministarstvu pravosuđa Snježana Bagić odbacila je danas tvrdnje saborske oporbe da Vlada, kroz izmjene Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, želi strancima otvoriti tržište nekretnina. Bagić je pojasnila da je riječ o pojednostavljenju postupka, budući da će stranci ubuduće nekretnine moći stjecati uz suglasnost Ministarstva pravosuđa, a bez odobrenja Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Naglasila je, međutim, da nije riječ o liberalizaciji tržišta nekretnina, budući da će nekretnine stranci i dalje stjecati pod jednakim uvjetima. Riječ je isključivo o smanjenju nepotrebnog administriranja, rekla je Bagić, podsjetivši da Ministarstvo vanjskih poslova do sada nije revidiralo ni jedno mišljenje Ministarstva pravosuđa o stjecanju nekretnina.

VODICE - Sport i zdravlje djece i mladih, tema je 18. simpozija socijalne pedijatrije koji je u okviru pratećeg programa Međunarodnog dječjeg festivala danas počeo u Vodicama. Organizatori simpozija su Hrvatski liječnički zbor, Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Dječji odjel Opće bolnice u Šibeniku i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Tjelesna aktivnost i sport pretpostavka su za zdravlje i razvoj djece, jer je fizička aktivnost neophodna za prevenciju prekomjerne težine u djetinjstvu, rečeno je na otvorenju simpozija. "Posljedično prevencija debljine dovodi do smanjenja krvožilnih bolesti, infarkta, povišenog krvnog tlaka, dijebetesa i raka u odrasloj dobi", rekao je u uvodnom predavanju predsjednik Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju Josip Grgurić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙