FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak, 29. lipnja

ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 29. lipnja.
ZAGREB, 29. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 29. lipnja.

LJUBLJANA - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastat će se u poslijepodnevnim satima u Turjaku nedaleko od Ljubljane na neformalnom sastanku sa slovenskim predsjednikom Janezom Drnovšekom. Očekuje se da će dvojica predsjednika razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i o regionalnim temama i širim europskim procesima. Radni susreti dvojice predsjednika održavaju se tradicionalno dva puta godišnje, naizmjenično u Hrvatskoj i Sloveniji.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će u oproštajni posjet veleposlanika Sjedinjenih Država u Hrvatskoj Ralpha Franka (Ured predsjednika, Pantovčak 241, 10 sati).

BRUXELLES - Bilateralni screening za Financijski nadzor. Hrvatska pregovaračka skupina prezentirat će Europskoj komisiji do sada ostvarenu razinu usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom u ovom poglavlju koje pokriva tri područja - unutarnji financijski nadzor, vanjsku reviziju i zaštitu financijskih interesa EU-a.

SARAJEVO - Predsjednik Srbije Boris Tadić nastavlja turneju po regiji jednodnevnim službenim posjetom Bosni i Hercegovini.

MOSKVA - Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije (G8). Glavna tema razgovora bit će iranski nuklearni program.

ŽENEVA - Pregovarači 149 zemalja članica Svjetske trgovinske organizacije (WTO) počinju sastanak na kojem će pokušati spasiti četiri i pol godine pregovora o liberalizaciji svjetske trgovine (do 3. srpnja).

BELFAST - Britanski premijer Tony Blair i njegov irski kolega Bertie Ahern sastat će se u pokušaju da spase Sjevernoirsku skupštinu.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush sastaje se s japanskim premijerom Junichirom Koizumijem.

KUVAJT - Parlamentarni izbori.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Zvonimir Matić

Prijepodne: Slavoljub Leko

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić-Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙