FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin naredio potragu za ubojicama ruskih diplomata

MOSKVA, 28. lipnja 2006. (Reuters) - MOSKVA , 28. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je ruskim tajnim agentima naredio da krenu u potragu za ubojicama četvorice ruskih diplomata nedavno otetih u Iraku te da ih likvidiraju, prenijela je novinska agencija Interfax pozivajući se na priopćenje iz Kremlja.
MOSKVA, 28. lipnja 2006. (Reuters) - MOSKVA , 28. lipnja 2006.(Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je ruskim tajnim agentima naredio da krenu u potragu za ubojicama četvorice ruskih diplomata nedavno otetih u Iraku te da ih likvidiraju, prenijela je novinska agencija Interfax pozivajući se na priopćenje iz Kremlja.

"Predsjednik je ruskim tajnim službama naredio da poduzmu sve potrebne mjere kako bi pronašli i eliminirali zločince koji su ubili četvoricu ruskih diplomata u Iraku", stoji u priopćenju.

Predsjednik državne tajne službe FSB (bivši KGB) Nikolaj Patrušev pobrinuo se da se odmah započne s realizacijom Putinove naredbe. "Bez obzira na to koliko će nam vremena i truda biti potrebno, izvest ćemo ovo do kraja", rekao je Patrušev.

Diplomati su oteti prije četiri tjedna u Bagdadu. Prošli su tjedan pripadnici skupine povezane s Al-Qaidom na svojim internetskim stranicama objavili video snimku ubojstva muškaraca za koje su kazali da su ruski taoci. Rusija je primila informaciju da su ubijena sva četvorica njihovih diplomata.

Putin nije pojasnio na koji će se način provesti misija potrage i likvidacije zločinaca, no istaknuo je kako se Rusija nada da će svi prijatelji njegove zemlje informacijama doprinijeti njihovu uhićenju, pritom aludirajući na koalicijske snage koje predvodi SAD, a uključuju britanske i iračke vojnike, koji se bore protiv militanata Al-Qaide i ostalih pobunjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙