FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 28. lipnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 28. lipnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Njemačkoj ima dosad najveći broj gledateljica ali tvrtke koje proizvode robu za ljepši spol nisu dovoljno iskoristile tu činjenicu, tvrde u Publicis Groupe, četvrtoj po veličini konglomeraciji za oglašavanje i marketing. "To je nova pojava koja dosad nije dovoljno vrednovana", rekao je Maurice Levy iz Publicisa. Podaci o gledanosti TV- prijenosa nogometnih utakmica govore da su žene činile 39 posto publike, a njihov udio će porasti kako se prvenstvo bude približavalo završnici. Reklame koje se emitiraju uz nogometne utakmice uglavnom oglašavaju alkoholna pića, automobile i turističke aranžmane.

MUMBAI - Glumačka zvijezda indijske filmske industrije, Hrithik Roshan, uputio je gledateljima, a posebno djeci, poziv da ne pokušavaju imitirati njegove nastupe sa velikog ekrana kod kuće. Roshan u najnovijem filmskom ostvarenju Bollywooda (indijskog Hollywooda) glumi Krrisha - junaka koji poput Supermana leti zrakom i spašava naš planet od negativaca. Dosad su najmanje dvije osobe stradale pokušavajući oponašati superjunaka. Jedan je 24-godišnjak završio u bolnici sa slomljenom nogom kad je tijekom projekcije filma skočio sa balkona i prizemljio se među publiku u parteru. Zbog istog je filma tvrdo prizemljio i jedan 11-godišnji dječak, ali novine nisu objavile pojedinosti o njegovoj nesreći.

SYDNEY - Znanstvenici u Australiji tvrde da su pronašli sredstvo kojim se od klokana mogu zaštititi poljoprivredni nasadi a radi se o - urinu dingoa, australskog divljeg psa. Znanstvenici su tijekom pokusa u nastambe klokana stavljali urin kojota i urin divljeg psa. Klokani su za urin kojota pokazali zanimanje i prilazili su bliže kako bi ga pomirisali, ali od urina dingoa su bježali. Smatra se da bi se uz pomoć ekstrakta urina mogle zaštititi plantaže nasada u napuštenim rudnicima koje u velikom broju stradaju jer ih klokani koriste u prehrani. Klokani su i velika opasnost u prometu na zabačenim australskim cestama, gdje svake godine ti sisavci izazovu veliki broj nesreća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙