FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 28. lipnja

ZAGREB, 27. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 28. lipnja:
ZAGREB, 27. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 28. lipnja:

ZAGREB - 21. sjednica Hrvatskog sabora, (Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade, otvorena za medije, održat će se u zgradi Vlade (u 11,30 sati). Vlada će sa sjednice Hrvatskom saboru na raspravu poslati Prijedlog smjernica za primjenu javno-privatnog partnerstva (JPP), koji su u ponedjeljak na sastanku s premijerom Ivom Sanaderom poduprli župani i gradonačelnici županijskih središta. Cilj je JPP-a ubrzati izgradnju ustanova od javnog interesa, poput bolnica, škola, športskih dvorana, domova umirovljenika. S dosadašnjim, klasičnim načinom gradnje tih objekata, Hrvatskoj bi za to trebalo oko 25 godina, kroz JPP to bi trebalo ići četiri puta brže, istaknuo je premijer na tom sastanku. Financijski udio javnog partnera, npr. grada, u projektu JPP-a moći će iznositi do 35 posto njegova proračunskog prihoda iz prethodne godine.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader uručit će priznanice o isplati prve rate obeštećenja umirovljenika (Dom umirovljenika "Medveščak", Iblerov trg 8, 13,30 sati). Umirovljenici koji su odabrali kraći model isplate duga od 28. lipnja mogu svoj novac podići kad god žele. Novac koji je Vlada osigurala za isplatu prve rate duga uplatiti će se na tekuće račune i štedne knjižice umirovljenika, ili isplatiti izravno u poštanskim uredima. Svoj novac mogu podići i oni umirovljenici koji su se odlučili za isplatu prve rate duga putem Uputničkog naloga.

ZAGREB - Svečano otvorenje Međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Život i djelo Nikole Tesle", koji se održava u organizaciji Hrvatske akademije tehničkih znanosti.

Hrvatski je Sabor pokrovitelj svih programa vezanih za "2006. - Godinu Nikole Tesle" i 150. godišnjicu rođenja Nikole Tesle.

Prilikom svečanog otvorenja međunarodnog skupa nazočnima će se obratiti predsjednik RH Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, predsjednik Vlade Ivo Sanader, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske Zlatko Kniewald, (Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", početak u 9 sati).

U povodu obilježavanja 150-te obljetnice rođenja Nikole Tesle, Predsjednik RH Stjepan Mesić posjetit će kompaniju "Ericsson Nikola Tesla" u Krapinskoj 45.

Nakon sastanka s Upravom kompanije i razgledavanja izložbe o Nikoli Tesli (13 sati)

predviđena je Mesićeva izjava za medije, (13,30 sati).

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor nazočit će identifikaciji posmrtnih ostataka 11 žrtava iz Domovinskog rata ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Šibensko-kninske i Sisačko-moslavačke županije, te preuzetih posmrtnih ostataka iz Srbije i Crne Gore. Identifikacija će se održati u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku, (Šalata 11, 10 sati).

ZAGREB - Svečano obilježavanje 60-te obljetnice osnutka i rada Specijalne bolnice

za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama. Osnovna djelatnost bolnice je razvojna neurologija i rehabilitacija razvojne dobi, (Goljak 2, 12 sati).

VUKOVAR - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva te Hrvatske vode organiziraju obilježavanje "Dana Dunava". Konferencija za novinare u povodu Dana Dunava održat će se u Agenciji za plovne putove unutarnjih voda u Vukovaru, (Parobrodarska 5, 12,30 sati). Svečanosti u hotelu Lav nazočit će ministar Petar Čobanković (13 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV:

ujutro - Vesna Krbot Nejašmić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01 4808 600

telefaks: 01 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙