FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 27. lipnja

ZAGREB, 27. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 27. lipnja:
ZAGREB, 27. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 27. lipnja:

ZAGREB - Aktualnim prijepodnevom Hrvatski sabor počinje novu sjednicu, posljednju redovnu prije ljetnih odmora. U 12 radnih dana, koliko će zasjedati, Sabor bi se po predloženom dnevnom redu trebao očitovati o gotovo 80 točaka. Među njima je paket zakona važnih za zdravstvenu reformu, zatim novi stroži zakonski prijedlog o oružju, izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o izvlaštenju itd. Očekuje ga i očitovanje o prijedlogu obračuna državnoga proračuna za prošlu godinu kao i o godišnjim izvješćima HNB-a i Hrvatske banke za obnovu i razvitak za 2005. Pred Saborom su i izvješća o radu Upravnog vijeća Hine i Agencije za zaštitu osobnih podataka. Kako bi stigao odraditi posao koji ga očekuje, Sabor će umjesto tri, zasjedati četiri dana u tjednu. Redovna parlamentarna sezona završava 15. srpnja, no bude li potrebe, zastupnici mogu raditi i nakon toga datuma, ali na izvanrednoj sjednici (Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade, otvorena za medije, održat će se u zgradi Vlade (u 14,30 sati). Vlada će sa sjednice Hrvatskom saboru na raspravu poslati Prijedlog smjernica za primjenu javno-privatnog partnerstva (JPP), koji su u ponedjeljak na sastanku s premijerom Ivom Sanaderom poduprli župani i gradonačelnici županijskih središta. Cilj je JPP-a ubrzati izgradnju ustanova od javnog interesa, poput bolnica, škola, športskih dvorana, domova umirovljenika. S dosadašnjim, klasičnim načinom gradnje tih objekata, Hrvatskoj bi za to trebalo oko 25 godina, kroz JPP to bi trebalo ići četiri puta brže, istaknuo je premijer na tom sastanku. Financijski udio javnog partnera, npr. grada, u projektu JPP-a moći će iznositi do 35 posto njegova proračunskog prihoda iz prethodne godine.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uručit će državne nagrade za znanost na svečanosti u Hrvatskom saboru. Svečanoj dodjeli nazočit će i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (dvorana Josipa Šokčevića, 14 sati).

ZAGREB - Hrvatska seljačka stranka (HSS) održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti paket prijedloga iz područja mirovinskog osiguranja namijenjen ispravljanju nepravda prema tzv. novim umirovljenicima, budući da prema sadašnjem izračunu mirovina, koji se primjenjuje od 1. siječnja 1999., proizlazi, kako ističe HSS, da je mirovina sve manja što je duži radni staž (Zvonimirova 17,III, 11 sati).

ZAGREB - Tiskovna konferencija Centra za mirovne studije u povodu najave skorog izglasavanja zakona o sigurnosno obavještajnom sustavu, (Vukovarska 33, 10,30 sati).

ZAGREB - Okrugli stol SDP-a o temi "Radnici Hrvatske - struktura, položaj, sigurnost i zaštita prava", (Iblerov trg 9, 10 sati).

GAŠINCI - Na Vojnom poligonu "Gašinci" od 17. do 27. lipnja održava se bilateralna vojna vježba "GUARDEX 06 HR" u kojoj sudjeluju pripadnici 3. i 4. korpusa Hrvatske kopnene vojske i gostujući pripadnici Nacionalne garde Minnesote iz SAD-a. Dana 27. lipnja, s početkom u 8,30 sati, bit će organiziran službeni VIP dan, uz sudjelovanje visokih vojnih i civilnih uzvanika iz Hrvatske i Nacionalne garde Minnesote.

DUBROVNIK - Jednosatna zajednička vježba pod nazivom "Granica" održat će se kao provjera Standardnog operativnog postupka o pružanju prekogranične pomoći u gašenju požara otvorenog prostora, kojega su potpisali Državna uprava za zaštitu i spašavanje RH i Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine. Vježba će se održati na lokaciji Golubov kamen -Ivanica na graničnom području Dubrovačko -neretvanske županije s BiH. Uzvanici će vježbu pratiti iz županijskog centra 112 Dubrovnik, Liechtensteinov put 31. Okupljanje je predviđeno od 9,30 do 9,50 sati.

KUTINA - Svečano otvorenje Prihvatilišta za tražitelje azila u Hrvatskoj (Sisačka 3, 12 sati).

ZAGREB - Svečano potpisivanje ugovora o darovanju Ivana Lackovića Croate (Muzej Grada Zagreba, Opatička 20, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa u povodu proglašenja 2006. godinom Nikole Tesle (Trg hrvatskih velikana 6, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu obilježavanja 150. obljetnice rođenja znamenitog hrvatskog prirodoslovca Dragutina Gorjanovića - Krambergera, čija se obljetnica ove godine obilježava pod visokim pokroviteljstvom UNESCO-a (Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova 1, 11 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u sklopu 20. festivala Eurokaz, na kojoj će se predstaviti bečka kazališna kuća "Burgertheatar" (BP Club, 11 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Dubravka Dadić

navečer - Milka Ćurković

telefon: 01 4808 600

telefaks: 01 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙