FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Liječnici s njemačkih gradskih klinika u štrajku

BERLIN, 26. lipnja 2006. (Hina) - Liječnici njemačkih gradskih klinika započeli su u ponedjeljak s općim štrajkom kojim žele postići povećanje plaća i bolje radne uvjete.
BERLIN, 26. lipnja 2006. (Hina) - Liječnici njemačkih gradskih klinika započeli su u ponedjeljak s općim štrajkom kojim žele postići povećanje plaća i bolje radne uvjete.

"Mi napokon želimo prikladne plaće, normalno radno vrijeme i plaćene prekovremene sate", smatra Heidemarie Lux, predstavnica klinike Nuernberg sjever, jedne od klinika na kojima je u ponedjeljak započeo štrajk. Obustava rada usredotočena je isprva na klinike u nekoliko saveznih pokrajina ali bi se, ukoliko uvjeti ne budu ubrzo ispunjeni, mogao proširiti i na ostatak zemlje.

Sindikat liječnika Marburški savez za oko 70. 000 liječnika na njemačkim gradskim klinikama traži 30 posto veće plaće te plaćena dežurstva i prekovremene sate. Slične uvjete Marburški savez je nedavno izborio i za liječnike na sveučilišnim klinikama.

Predstavnici gradova i općina isključuju ispunjenje liječničkih zahtjeva opravdavajući se praznim gradskim blagajnama.

"Tarifni ugovor za liječnike na gradskim klinikama poput onog koji je postignut za liječnike na sveučilišnim klinikama jednostavno nije moguće financirati", izjavio je predstavnik Saveza općinskih i gradskih poslodavaca Otto Foit. On je Marburški savez unaprijed optužio za moguće štete koje bi pacijenti mogli pretrpjeti za vrijeme štrajka.

"Operacije na komunalnim klinikama nije moguće odgađati kao što je to bio slučaj sa sveučilišnim bolnicama i bojim se da bi to moglo imati teške posljedice po pacijente", zaključio je Foit.

Predstavnici liječnika odbacili su optužbe poslodavaca tvrdeći da je na klinikama pogođenim štrajkom osigurana osnovna skrb pacijenata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙