FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Engleska - Ekvador 1-0 (šira verzija)

ZAGREB, 25. lipnja 2006. (Hina) - Nogometna reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u dvoboju osmine finala svladala Ekvador u Stuttgartu sa 1-0 (0-0).
ZAGREB, 25. lipnja 2006. (Hina) - Nogometna reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u dvoboju osmine finala svladala Ekvador u Stuttgartu sa 1-0 (0-0).

Strijelac: 1-0 Beckham (60).

Gledatelja: 52.000

Sudac: De Bleeckere (Belgija)

ENGLESKA: Robinson - Hargreaves, Ferdinand, Terry, A. Cole - Carrick - Beckham (Lennon, 87), Gerrard (Downing, 90), Lampard, J. Cole (Carragher, 77) - Rooney

Izbornik: Sven-Goran Eriksson

EKVADOR: Mora - De la Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco - Mendez, Castillo, E. Tenorio (Lara, 69), Valencia - C. Tenorio (Kaviedes, 71), Delgado

Izbornik: Luis Fernando Suarez

Engleska nogometna reprezentacija i u četvrtom je nastupu na SP u Njemačkoj igrala loše, ali ponovno se uspjela provući i s minimalnih 1-0 stići do četvrtfinala. U vrlo lošoj nogometnoj predstavi presudio je odlično izveden slobodan udarac engleskog kapetana Davida Beckhama iz 60. minute kada je s oko 25 metara iskosa prebacio živi zid i pogodio gornji desni kut nemoćnog vratara More.

Osim pogotka Beckhama samo su još dvije akcije iz čitave utakmice vrijedne spomena. Ekvador je svoju jedinu priliku za pogodak i eventualno iznenađenje imao već u 11. minuti kada je grubo pogriješio Jason Terry, ali udarac Carlosa Tenorija s vrha kaznenog prostora uspio je barem djelomično blokirati Ashley Cole, te je lopta odsjela na prečki Robinsonovih vratiju.

Englezi su igrali bezidejno protiv odlično postavljene ekvadorske obrane, te su ustvari jedinu priliku iz igre imali kad su već vodili sa 1-0, pa je Ekvador morao poduzeti nešto i u napadu. Rooney je odlično prošao po lijevom krilu i idealno vratio loptu na udarac Lampardu na 16 metara, ali jedan od najefikasnijih veznjaka na svijetu u Njemačku nije donio i svoj precizan udarac pa je lopta otišla visoko preko gola.

U završnici dvoboja Englezi su čak i zadržavanjem igre čuvali 1-0, pa su žute kartone zbog otezanja dobili vratar Robinson i branič Carragher.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika susreta Portugal - Nizozemska koji se igra večeras.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙