FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: otvoren 46. međunarodni dječji festival

ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Četrdeset šesti međunarodni dječji festival svečano je otvoren večeras na šibenskoj Ljetnoj pozornici -Trgu Republike Hrvatske.
ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Četrdeset šesti međunarodni dječji festival svečano je otvoren večeras na šibenskoj Ljetnoj pozornici -Trgu Republike Hrvatske.

Nakon podizanja festivalskog stijega, Festival su otvorenim proglasila djeca, koju je na scenu pozvao pokrovitelj manifestacije hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, prvi put nazočan svečanom otvaranju.

Ovaj festival dječjeg stvaralaštva i stvaralaštva za djecu trajat će do 8. srpnja, na njemu će sudjelovati 1.500 umjetnika i izvođača, te 500 djece u dječjim radionicama. Ukupno će biti izvedeno 110 scenskih i drugih programa.

Djeca znaju pokazati što umiju, znaju to prezentirati i osobno sam bio oduševljen kada sam vidio radove iz festivalskih dječjih radionica, rekao je Mesić.

U vrijeme Festivala dječji smjeh, razdraganost i veselje udahnut će život šibenskim ulicama, a djeca će biti kritičari, novinari, glumci, ali i publika, rekla je gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić.

Svečanost otvaranja festivala nastavljena je izvedbom dječje glazbene predstave "Neš' ti biža", nastale prema motivima Andersenove bajke "Princeza na zrnu graška" u produkciji Šibenskog kazališta. Predstavu je režirao šibenski glumac Mate Gulin, koji igra i jednu od uloga, dok je glazbu skladao Toni Eterović. U predstavi glume i polaznici Dječjeg dramskog studija Šibenskog kazališta.

Nakon svečanog otvaranja Međunarodnog dječjeg festivala održan je vatromet i počela je "šibenska fešta".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙