FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP 2006: Njemačka - Švedska 2:0 -šira verzija

MUENCHEN, 24. lipnja 2006. (Hina) - U utakmici osmine finala Svjetskoga prvenstva u Muenchenu su nogometaši Njemačke svladali Švedsku sa 2:0 (2:0). Pred 66.000 gledatelja na Allinz Areni sudio je Carlos Simon iz Brazila.
MUENCHEN, 24. lipnja 2006. (Hina) - U utakmici osmine finala Svjetskoga prvenstva u Muenchenu su nogometaši Njemačke svladali Švedsku sa 2:0 (2:0). Pred 66.000 gledatelja na Allinz Areni sudio je Carlos Simon iz Brazila.

Strijelac: 1:0 Lukas Podolski (4), 2:0 Lukas Podolski (12)

Crveni karton: Teddy Lučić (Šve, 37).

Promašeni kazneni udarac: Henrik Larsson (Šve, 53)

NJEMAČKA: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, C. Metzelder, Lahm - Schneider, Frings (Kehl 85), Ballack, Schweinsteiger (Borowski 72) - Klose, Podolski (Neuville 74)

Izbornik: Jürgen Klinsmann

ŠVEDSKA: Isaksson - Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman - Linderoth - Jonson (Wilhelmsson 53), Källström (Hansson 39), Ljungberg - Larsson, Ibrahimovic (Allbäck 72)

Izbornik: Lars Lagerbaeck

Njemačka je u prvoj utakmici osmine finala lakše od očekivanoga pobijedila u Muenchenu Švedsku i u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz dvoboja Argentine i Meksika. Pogocima Lukasa Podolskog Njemačka je već nakon 12 minuta slomila otpor Šveđana, koje je od katastrofalnog poraza na ovoj utakmici spasio vratar Andreas Isaksson, obranivši neviđenu kanonadu udaraca domaćina. Ako je Isaksson sjajnim obranama držao Švedsku još u igri, te je šanse strašno umanjilo isključenje Teddya Lučića, podrijetlom Zadranina, koji je drugi žuti karton dobio u 36. minuti zbog grubog prekršaja na sredini igrališta.

Paradoksalno je da su Šveđani zapravo počeli igrati tek kad su ostali sa igračem manje, no imali su previše neraspoloženih igrača. Jedan od njih je Zlatan Ibrahimović čiji je jedini potez na utakmici bio u 53. minuti kada je između trojice dodao Henriku Larssonu, kojeg ruši branič Metzelder. Larrson je sam poželio izvesti kazneni udarac i učinio je to jako, ali barem tri metra iznad grede. Promašeni jedanaesterac dokraja slomio moral Šveđana koji dokraja kao da nisu postojali, a što iz Muenchena odlaze sa samo dva zgoditka u mreži zaslužan je čudesni Isaksson. Divovski švedski vratar posebno je izludio kapetana Michaela Ballacka, čijih je šest šuteva obranio, a probiti ga nije mogao ni prvi strijelac prvenstva Miroslav Klose, koji je ostao na četiri postignuta zgoditka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙