FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović u Monaku

ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje u subotu na Crans Montana Forumu u Monaku, priopćeno je iz MVPEI-ja.
ZAGREB, 24. lipnja 2006. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjeluje u subotu na Crans Montana Forumu u Monaku, priopćeno je iz MVPEI-ja.

Kako je priopćeno, ministrica Grabar-Kitarović je u prijepodnevnom dijelu skupa bila moderator panela o ulozi žena u politici. Ministrica je tom prigodom istaknula kako su prava žena prvenstveno pitanje ljudskih prava. Iako je postignut napredak u udjelu žena u procesu donošenja odluka, napomenula je, žene su ipak podzastupljene u političkim institucijama i javnom životu općenito.

Postojeći normativni okvir, i na nacionalnoj i na globalnoj razini, trebao bi poslužiti za daljnji razvoj politika i programa koji bi omogućili stvaranje kritične mase žena na strateškim gospodarskim, društvenim i političkim pozicijama odakle bi mogle pridonijeti političkom životu i ostvarenju svake ravnopravnosti spolova, kazala je ministrica.

Ministrica Grabar-Kitarović podsjetila je također na inicijativu Republike Hrvatske prošli tjedan na sastanku ministrica vanjskih poslova i drugih visoko rangiranih dužnosnica koje su sudjelovale na prvom zasjedanju Vijeća za ljudska prava Ujedinjenih naroda u Ženevi kada je usvojena Izjava o političkoj participaciji žena.

Tekst izjave poziva vlade zemalja članica da uklone stereotipe i prepreke u cilju postizanja stvarne ravnopravnosti spolova u političkom i javnom životu te da donesu mjere za ubrzanje ostvarivanja stvarne ravnopravnosti žena, uključujući i reviziju i dopune postojećeg izbornog zakonodavstva, podsjeća se u priopćenju.

U poslijepodnevnom dijelu Crans Montana Foruma ministrica Grabar-Kitarović govorit će na panelu posvećenom proširenju Europske unije na jugoistočnu Europu.

Tijekom boravka u Kneževini Monako ministrica Grabar-Kitarović susrest će se i s princem suverenom Albertom II. te otvoriti Počasni Konzulat Republike Hrvatske u Kneževini Monako.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙