FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 12,30 sati:

STUTTGART - Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, u dvoboju posljednjeg, 3. kola skupine F Hrvatska je u Stuttgartu protiv Australije odigrala 2-2 (1-1), te je natjecanje okončala na trećem mjestu u skupini sa dva boda. Iako nas je tek nešto više od 10 minuta dijelilo od prolaska u osminu finala i dvoboja protiv Italije u ponedjeljak, moramo priznati da bi prema prikazanom na terenu stadiona Gottlieb-Daimler protiv Australije pobjeda bila nezaslužena. Hrvatska je u trećem nastupu odigrala najlošiju utakmicu u Njemačkoj usprkos dvama postignutim pogocima, te nije uspjela sačuvati dva puta stečeno vodstvo.Kao i prije četiri godine u Japanu, Hrvatska nije uspjela proći skupinu iako je objektivno bila favorit za drugo mjesto.

STUTTGART - Usprkos optimističnim najavama vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i izbornika Zlatka Kranjčara, hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Njemačkoj. "Nažalost nismo se probili u osminu finala premda smo bili vrlo blizu ostvarenja našeg cilja. No, Njemačku napuštam sa pozitivnim mišljenjem. U susretu sa Australijom gledali smo dramatičan i dobar nogomet i rezultat je bio realan, no da smo mi pobijedili ne bi to bilo nezasluženo. Dva puta smo vodili, a imali smo i zicer u završnici, no nismo uspjeli", istaknuo je Kranjčar. Hrvatski strateg smatra da je ključna utakmica u kojoj su propušteni izgledi za nastavak natjecanja bila ona s Japanom.

STUTTGART - Nakon dramatičnog ogleda protiv Australije igračima nije bilo previše do razgovora. Josip Šimunić, Dado Pršo i Stjepan Tomas samo su prošli pored hrvatskih novinara, dok su ostali teško pronalazili riječi."Tužan sam i razočaran. Svi su vidjeli gdje nije funkcioniralo. Onaj tko razumije znat će o čemu govorim", kazao je kapetan Niko Kovač, te dodao: "Sada treba u miru analizirati dobre, ali i loše strane kojih je bilo više jer smo ispali. Ne smije se dogoditi da u ključnoj utakmici dva puta vodimo i da se dva puta nepotrebno povučemo".

SYDNEY - Iako je utakmica protiv Hrvatske bila u 05,00 sati ujutro po australskom vremenu, tv-prijenos je pratio rekordan broj Australaca, odnosno njih oko tri milijuna. To znači da je skoro svaki šesti Australac bio pred tv-ekranima u vrijeme utakmice Hrvatska - Australija. Uspjehom "Socceroosa" oduševljen je bio i australski premijer John Howard, koji je poručio: "Ovo je veliki sportski uspjeh za našu državu i čitava zemlja je u euforiji, i to potpuno opravdano".

SYDNEY - Australski političari toliko su oduševljeni uspjehom nogometne reprezentacije da su najavili kandidaturu za organizaciju SP 2018. Australci ističu da su OI 2000. te SP u ragbiju 2003. pokazali da je Australija u stanju odlično organizirati najveće sportske događaje. Sljedeće SP u nogometu održat će se 2010. u JAR-u, a Brazil je najveći favorit za domaćina SP-a 2014.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙