FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 23. lipnja

ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 23. lipnja.
ZAGREB, 23. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 23. lipnja.

Zvjezdicom (*) je označen novi događaj, za koji je poziv stigao nakon emitiranja prve Najave za petak, 23. lipnja.

ZAGREB - U povodu Dana državnosti, predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Vlade Ivo Sanader s Vladinim izaslanstvom te izaslanstvo Hrvatskog sabora položit će vijence i zapaliti svijeće kod Križa u Aleji hrvatskih branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju (9 sati).

Izaslanstvo Vlade i Hrvatskog sabora vijence će položiti i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana (9,10 sati). Izaslanstvo Hrvatskog sabora vijence će položiti i na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju (9,20 sati).

Izaslanstvo Vlade, koje čine potpredsjednik Damir Polančec te ministri obrane i unutarnjih poslova, Berislav Rončević i Ivica Kirin položit će vijenac i zapalit svijeću na Oltaru domovine na Medvedgradu (8,20 sati).

U 12 sati u crkvi Sv. Marka zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodit će svečanu euharistiju za Domovinu. Na misi će nazočiti predsjednici Republike i Vlade Stjepan Mesić i Ivo Sanader te izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti predstavit će na konferenciji za novinare najnovije rezultate potrage za osobama s popisa zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu (prostorije Uprave za zatočene i nestale Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Prisavlje 13/IV u 14 sati).

ĐURĐENOVAC - Predsjednik Republike Stjepan Mesić sastat će se s Jakobom Matovinovićem, načelnikom općine Đurđenovac i članovima Općinskog poglavarstva (Trg N.Š. Zrinskog 6 u 17,20 sati). Nakon sastanka u 18 sati predsjednik Mesić nazočit će otvaranju pogona za preradu voćnih prerađevina tvrtke "Voće Royal" (Trg Nikole Šubića Zrinskog 1). Izjava za novinare predsjednika Mesića predviđena je nakon obilaska pogona (oko 18,45 sati).

ZAGREB - Aktivistice Autonomne ženske kuće Zagreb održat će javni prosvjed ispred Ministarstva pravosuđa, kojim, kako navode, žele upozoriti na nefunkcioniranje sustava u odnosu na problem zlostavljanja žena u Hrvatskoj, te kojim zahtjevaju da država zaustavi daljnje zlostavljanje i ubijanje žena. Prosvjed je organiziran u povodu nedavnog tragičnog ubojstva Jelene Sabine Jakopović u Dječjem domu u Nazorovoj (Ministarstvo pravosuđa, Dežmanova ulica 10, u 11 sati).

VUKOVAR - Konferencija za novinare u povodu svečanosti promocije polaznika vojnih škola Oružanih snaga Republike Hrvatske. Svečana promocija održava se 25. lipnja, na Dan državnosti Republike Hrvatske. Novinari će biti upoznati s programom svečanosti te informacijama o vojnim školama i polaznicima (hotel Lav u 12 sati).

(*) RIJEKA - Konferencija za novinstvo u sjedištu Talijanske unije u Rijeci, na kojoj će biti objavljeni službeni rezultati izbora predstavnika za Skupštinu Talijanske unije (13 sati, Uljarska 1).

ĐURĐEVAC - U Đurđevcu počinje trodnevna priredba "Legenda o picokima". Organizira ju Turistička zajednica grada Đurđevca, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. U sklopu priredbe u 18 sati održat će se Osnivačka skupština Zajednice vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, predstavljanje kataloga vinara Županije, obilazak đurđevačkog vinogorja i predstavljanje "prve hrvatske vinske princeze" (zgrada Ina Naftaplina i prostor Starog grada).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Dubravka Dadić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 4808 600

telefaks: 01 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙