FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članstvo BiH u Partnerstvu za mir i dalje ovisi o uhićenju haaških bjegunaca

SARAJEVO, 22. lipnja 2006. (Hina) - Njemački ministar obrane Franz Josef Jung podupro je u četvrtak ambicije Bosne i Hercegovine da što prije postane članica NATO-va programa Partnerstvo za mir, ali i upozorio kako će to i dalje ovisiti o tome hoće li i kada biti uhićeni optuženi za ratne zločine za kojima još uvijek traga Haški sud (ICTY). Ministar Jung je u četvrtak boravio u posjetu Sarajevu gdje je obišao njemačke vojnike iz sastava vojnih snaga Europske unije (EUFOR) a razgovarao je i s Visokim predstavnikom za BiH Christianom Schwarz-Schillingom te ministrom obrane BiH Nikolom Radovanovićem.
SARAJEVO, 22. lipnja 2006. (Hina) - Njemački ministar obrane Franz Josef Jung podupro je u četvrtak ambicije Bosne i Hercegovine da što prije postane članica NATO-va programa Partnerstvo za mir, ali i upozorio kako će to i dalje ovisiti o tome hoće li i kada biti uhićeni optuženi za ratne zločine za kojima još uvijek traga Haški sud (ICTY).Ministar Jung je u četvrtak boravio u posjetu Sarajevu gdje je obišao njemačke vojnike iz sastava vojnih snaga Europske unije (EUFOR) a razgovarao je i s Visokim predstavnikom za BiH Christianom Schwarz-Schillingom te ministrom obrane BiH Nikolom Radovanovićem.

Jung je nakon susreta s Visokim predstavnikom kazao kako vlasti u BiH imaju obvezu uhititi optužene ukoliko se nalaze na teritoriju te zemlje no dodao je kako je privođenje bjegunaca zajednička odgovornost vlasti u regionu i međunarodne zajednice.

On je rekao kako mu je glavna tužiteljica ICTY-a Carla del Ponte prenijela da se obojica najtraženijih, Radovan Karadžić i Ratko Mladić, zapravo kriju u Srbiji.

"Tijekom našeg posljednjeg susreta u Berlinu rekla mi je (Del Ponte) da ima potvrdu iz Beograda kako će doći do njihova izručenja", kazao je Jung ne precizirajući kada je dobio te informacije.

Tijekom susreta ministra Junga i Schewarz-Schillinga najavljeno je i kako će njemački general krajem ove godine preuzeti zapovjedništvo nad snagama EUFOR-a u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙