FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đ. Đakovi Montaža na Vc koridoru

SLAVONSKI BROD, 21. lipnja 2006. (Hina) - Dvadesetak dana prije roka tvrtka Đuro Đaković Montaža završila je najzahtjevniji dio posla na izgradnji nadvožnjaka preko željezničke pruge Zagreb Vinkovci na koridoru Vc.
SLAVONSKI BROD, 21. lipnja 2006. (Hina) - Dvadesetak dana prije roka tvrtka Đuro Đaković Montaža završila je najzahtjevniji dio posla na izgradnji nadvožnjaka preko željezničke pruge Zagreb Vinkovci na koridoru Vc.

Na gradilištu u Starim Perkovcima, nedaleko od Slavonskoga Broda, Đakovićevi montažeri obavili su danas navlačenje posljednjeg dijela čelične konstrukcije na betonske nosače.

Uskoro će građevinski dio radova na tom objektu prepustiti podizvođaču "Osijek koteksu". Kompletan objekt trebao bi biti završen do kraja godine. Ugovor o njegovoj izgradnji, vrijednosti 165 milijuna kuna, s Đakovićevom Montažom potpisan je u rujnu prošle godine.

Nadvožnjak preko željezničke pruga Zagreb -Vinkovci, ukupne je dužine 673 metra, a u njega je ugrađeno četiri tisuće tona čelika i 13 tisuća kubika betona. To je najveći objekt na dionici od Sredanaca do Đakova na kojoj se gradi još dvadesetak objekata.

Taj je ugovor imao veliki značaj za zaposlenost kapaciteta Montaže tijekom zime i proljeća. Kako je ovaj dio radova na vrijeme i kvalitetno obavljen nadamo se kako će nam pomoći i kod budućih natječaja na ovom koridoru, kazao je direktor Montaže Darko Katić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Mario Crnjak podsjetio je kako je koridor Vc dio četverogodišnjeg programa Vlade te bi do 2008. trebala biti završena autocesta od Sredanaca do Osijeka.

To je prva dionica od 23 kilometara Sredanaci - Đakovo i ona će biti gotova u drugom polugodištu sljedeće godine. Trenutno se obavlja provjera i odabir ponuda za izgradnju autoceste na tom dijelu tako da ćemo ovdje imati ukupno aktivirano oko 950 milijuna kuna posla, kazao je Crnjak.

Dodao je kako prije ljetnog odmora namjeravaju raspisati natječaj i za drugu dionicu autoceste od Đakovo do Osijeka, u dužini 32 kilometra.

(Hina) xvruz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙