FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Rijeci otvoren Info-centar za mlade

RIJEKA, 21. lipnja 2006. (Hina) Info centar za mlade - pilotprojekt riječke Udruge mladih "Korak ispred", danas su na prigodnojsvečanosti otvorili ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti Jadranka Kosor i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.
RIJEKA, 21. lipnja 2006. (Hina) Info centar za mlade - pilot projekt riječke Udruge mladih "Korak ispred", danas su na prigodnoj svečanosti otvorili ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Glavni cilj projekta je potaknuti aktivno sudjelovanje mladih u zajednici i izgrađivati partnerstvo između njih i lokalne samouprave, obrazovnih ustanova, gospodarstvenika i civilnog sektora.

Projekt su poduprli Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti s 120.000 kuna i Grad Rijeka s, kako je rečeno, više stotina tisuća kuna.

U prostorijama Info centra, na oko 500 četvornih metara, mladi će moći koristiti specijaliziranu bazu podataka, besplatno pretraživati internet, stvarat će se mreža podataka grada i provoditi aktivnosti na umrežavanju gradova na osnovi računalne tehnologije. Info centar omogućavat će stipendiranje mladih za specijalizirana stručna usavršavanja.

Ministrica Jadranka Kosor kazala je da Vlada i mjerodavno ministarstvo ostvaruju projekte i programe određene u Nacionalnom programu za mlade. Jedan od projekata je osnivanje info - centara u četiri regionalna središta, kazala je Kosor te dodala da su do sada osnovana dva, u Puli i Rijeci.

Važno je da mladi ostvaruju svoje ideje i dobiju potrebne informacije, jer su iznimno obrazovani i taj potencijal dužni smo iskoristiti, kazala je Kosor dodavši da političari često navode da mladima treba dati mjesta i stavljati ih visoko na stranačkim listama, ali da sami to nerado čine.

Ministarstvo osim projekta osnivanja info-centara za mlade provodi i projekt potpore klubova mladih, projekte potpore udrugama koje se bave problemima mladih i invalida i potpore udrugama koje se bore protiv ovisnosti, kazala je Kosor.

Najavila je da će o projektu osnivanja info-centara biti riječi i na 2. Nacionalnoj konferenciji mladih koja će se početkom srpnja održati na Bjelolasici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙