FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada dala potporu koprivničkim projektima

KOPRIVNICA, 20. lipnja 2006. (Hina) - Niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dobili su u utorak potporu hrvatske Vlade na 17. sjednici u Koprivnici.
KOPRIVNICA, 20. lipnja 2006. (Hina) - Niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju dobili su u utorak potporu hrvatske Vlade na 17. sjednici u Koprivnici.

Vlada je prihvatila sporazum o sufinanciranju regionalnog županijskog vodovoda koji će država pomoći sa 180 milijuna kuna. Sporazum će potpisati četiri resorne državne institucije i Koprivničko-križevačka županija.

Hrvatske ceste zadužene su da do konca ove godine izrade studiju isplativosti izgradnje Podravske brze ceste, odnosno 'Podravske magistrale', za što je osnovano povjerenstvo u kojem će biti i župani županija kroz koje cesta prolazi.

Hrvatske ceste dobile su zadaću da počnu obnovu 28 kilometara duge državne ceste D2 Most Plitvica-Koprivnica vrijednu oko 55 milijuna kuna, čija bi izgradnja trebala početi koncem ove godine.

Vladinu potporu dobili su planovi za izgradnju poduzetničkih zona Gornji Čret i u Koprivničkom Ivancu.

Vlada je podržala i program sanacije i restrukturiranja tvornice obuće "Sloga" koja je u problemima od 2000., a zapošljava 570 radnika.

Programom će se, rekao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, spasiti najmanje 400 radnih mjesta, a višku zaposlenih omogućiti dostojanstven odlazak.

Vlada je zaključila da se do kraja ove godine mora obustaviti pranje i dezinfekcija željezničkih vagona u Botovu, a do konca rujna Ministarstvo gospodarstva mora ocijeniti program sanacije onečišćenja tamošnjeg okoliša.

Botovo je jedna od devet crnih točaka u Hrvatskoj, izvjestila je ministrica zaštite okoliša Marina Matulović-Dropulić, navodeći da su HŽ izgradile novu, suvremenu praonicu vagona u Slavonskom Brodu.

Vlada je poduprla izgradnju nove koprivničke gimnazije modelom javnog privatnog partnerstva, a u vlasništvo Družbi kćeri Božje ljubavi vratila samostan oduzet za vrijeme jugoslavenske komunističke vlasti.

Premijer Ivo Sanader najavio je da će se u srijedu sastati Povjerenstvo zaduženo za model javnoprivatnog partnerstva, što će biti i tema sastanka koji će u ponedjeljak održati sa županima i gradonačelnicima županijskih središta.

Nastojat ćemo utvrditi smjernice za javno privatno partnerstvo, a potom će ih Vlada uputiti i Hrvatskom saboru, najavio je Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙