FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 20. lipnja

ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 20. lipnja.
ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 20. lipnja.

ZAGREB - Predsjedništvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Vladimirom Šeksom održat će sjednicu na kojoj će predsjednici klubova zastupnika raspravljati o dnevnom redu predstojeće saborske sjednice, o zamolbama za pokroviteljstva i drugim pitanjima važnima za rad Sabora, (dvorana Ante Starčevića, Trg Sv. Marka 6, u 16 sati).

KOPRIVNICA - Vlada će na sjednici u Koprivnici predstaviti paket 'zdravstvenih' zakona važnih za provedbu petogodišnje Nacionalne strategije razvoja zdravstva, zatim prijedlog novog zakona o oružju prilagođenog europskim normama te izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci.

Vlada će poduprijeti niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju - od gradnje regionalnog vodovoda preko gradnje cesta do osnivanja poduzetničkih zona i gradnje nove zgrade koprivničke gimnazije.

Sjednica će se održati će u zgradi županije, Antuna Nemčića 5, u 12,30 sati. Prije sjednice, u 10 sati, premijer Ivo Sanader razgovarat će u zgradi županije s ravnateljstvom koprivničke Opće bolnice. Predviđen je i sastanak članova Vlade sa županom, gradonačelnikom, saborskim zastupnicima i gospodarstvenicima u Veleučilištu, (Trg bana Jelačića 6, 11 sati). Tijekom boravka u Koprivnici ministri će obići ustanove iz nadležnosti svog resora.

GOSPIĆ - U sklopu državnog programa obilježavanja Godine Nikole Tesle ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak uručit će HEP-ove nagrade po nazivom "Imam žicu" učenicima osnovnih i srednjih škola. Nagrade se dodjeljuju učenicima koji su postigli najbolje rezultate na državnim natjecanjima iz matematike i fizike, te natjecanjima elektrotehničara i elektroinstalatera.(Pučko otvoreno učilište "Dr. Ante Starčević", 11 sati).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručit će odličja hrvatskim inovatorima, koji su na nedavno održanim međunarodnim izložbama "Arhimed" i "Inpex" osvojili više nagrada.

Hrvatski inovatori i poduzetnici na najvećoj su svjetskoj izložbi inovacija INPEX, održanoj od 7. do 10. lipnja u Pittsburgu, u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojili 15 odličja, od čega četiri zlatne medalje, sedam srebrnih i tri brončane.(dvorana 372, Trg S. Radića, 12 sati).

ZAGREB - Nakon svečanog zatvaranja 30. Dana satire bit će izvedena predstava HNK u Mostaru "Prosidba" A.P. Čehova, u režiji Vlatka Dulića. (kazalište "Kerempuh", Ilica 31, 20 sati).

ZAGREB - Otvorenje 28. Salona mladih u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Izložbu će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, (Trg žrtava fašizma bb, 20 sati).

Dežurni urednici na desku OSV:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01 4808 600

telefaks: 01 4808 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙