FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra zasjeda u Koprivnici

ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada, koja će zasjedati u Koprivnici, sutra će predstaviti paket 'zdravstvenih' zakona važnih za provedbu petogodišnje Nacionalne strategije razvoja zdravstva.
ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatska Vlada, koja će zasjedati u Koprivnici, sutra će predstaviti paket 'zdravstvenih' zakona važnih za provedbu petogodišnje Nacionalne strategije razvoja zdravstva.

Radi se o prijedlozima novih zakona o obveznom i dobrovoljnom zdravstvenom osiguranju, o zdravstvenom osiguranju zaštite zdravlja na radu te o prijedlogu izmjena postojećeg Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Tim se zakonskim prijedlozima razrađuju načela utvrđena Strategijom, predviđa promjena načina financiranja primarne zdravstvene zaštite i bolnica - po dijagnozama i terapijskim postupcima, umjesto po glavarinama i broju kreveta, formiranje dviju listi lijekova - osnovne i dopunske itd.

Vlada će predstaviti prijedlog novog zakona o oružju prilagođenog europskim normama.

Tim bi se zakonom uveo institut tzv. tehničkog pregleda oružja tj. utvrdila bi se njegova ispravnost i usporedila istovjetnost podataka na oružju s podacima iz službene evidencije.

Podaci bi se unosili u knjižicu, a redovan tehnički pregled obavljao bi se svakih deset godina. Troškove bi snosio vlasnik, a cijena tehničkog pregleda s ovjerama tehničke ispravnosti u knjižicu iznosila bi oko sto kuna.

Početkom lipnja ove godine, kod 202.570 osoba bilo je registrirano nešto više od 370 tisuća komada vatrenog oružja.

Ponovno bi se uvela tzv. legalizacija oružja i njegova dobrovoljna predaja s tim da građani više ne bi sami nosili oružje u policiju, nego bi pozivali policiju i predavali joj ga.

Vlada će sutra predložiti i izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci.

Predstavit će i poduprijeti niz projekata važnih za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju - od gradnje regionalnog vodovoda preko gradnje cesta do osnivanja poduzetničkih zona i gradnje nove zgrade koprivničke gimnazije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙