FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. lipnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. lipnja 2006.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LONDON - Mnogi misle da je gledanje Svjetskog nogometnog prvenstva u udobnoj fotelji, uz pivu i grickalice, idealan način opuštanja. No, istraživanje britanskih znastvenika pokazuje da to nije tako. Istraživanje, u kojem je sudjelovao veći broj engleskih navijača, provedeno je za vrijeme prijenosa utakmice između Engleske i Paragvaja, u kojoj su Englezi slavili s 1:0. Kod promatranih navijača utvrđen je znatno veći broj otkucaja srca, između 95 i 100 u minuti, dok se normalnim smatra brojka od 70 otkucaja u minuti. Također, ispostavilo se da je količina sline u ustima upola manja od uobičajene, što upućuje na povećani stres. Stoga, navijači oprez, gledanje utakmica može biti opasno po zdravlje. Postoji opasnost od infarkta, a česte su pojave straha i panike.

KUVAJT - Jedna zrakoplovna kompanija Kuvajta objavila je u subotu da daje besplatnu zrakoplovnu kartu svakoj ženi koja želi otputovati u Kuvajt na parlamentrane izbore 29. lipnja, na koje su prvi puta pozvane i žene. "Želimo svim ženama osigurati besplatne karte ako žele otputovati u Kuvajt kako bi sudjelovale na povijesnim izborima", rekao je Marwan Boudai, predsjednik Jazeera Airwaysa. "Proširujemo poziv ženama drugih nacionalnosti tako da mogu s Jazeera Airwaysom otputovati u Kuvajt pratiti ove izbore", dodao je. Kuvajćanke su dobile 2005. godine pravo sudjelovanja na izborima i 29. lipnja će sudjelovati na parlamentarnim izborima prvi put u povijesti emirata. Između oko 340 kandidata za 50 mjesta u parlamentu nalazi se i tridesetak žena.

NEW YORK - U New Yorku je pokrenut televizijski "reality show" u kojem sudjeluje deset mačaka lutalica, a pobjednika "realitya" usvojit će jedna njujorška obitelj. "Mačji reality" trajat će deset dana, a ljubitelji životinja moći će glasovati za svoje favorite putem interneta. Mačke će se, među ostalim, natjecati u dužini spavanja, te će morati pokazati svoju umješnost u hvatanju miševa. Ovaj "reality show" pokrenula je jedna tvrtka koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce, a za medijsku prezentaciju zadužen je kablovski tv-program Animal Planet. Organizatori "mačjeg realitya" ističu kako im je cilj promovirati usvajanje napuštenih kućnih ljubimaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙