FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Svijet - od subote 17. do ponedjeljka 19. lipnja

ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 17. do ponedjeljka 19. lipnja.
ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 17. do ponedjeljka 19. lipnja.

SUBOTA, 17. lipnja

-------------------

NUERNBERG - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sastat će se 17. i 18. lipnja u Nuernbergu i Bad Brueckenau s ministrom unutarnjih poslova pokrajine Bavarske Güntherom Becksteinom, predsjednikom bavarske vlade Edmundom Stoiberom, nadgradonačelnikom Nuernberga Ulrichom Malyjem, te će na poziv bavarskih dužnosnika nazočiti nogometnoj utakmici Hrvatska - Japan.

BRATISLAVA - Opći izbori.

LONDON - Britanska kraljica Elizabeta II. slavi 80. rođendan.

NEDJELJA, 18. lipnja

---------------------

KATALONIJA - Referendum u Kataloniji o novom "statutu" koji toj regiji daje nešto veću autonomiju unutar Španjolske.

BAJKONUR - Kazahstan lansira svoj prvi satelit. Lansiranju satelita KazSat nazočit će ruski predsjednik Vladimir Putin i kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev.

PONEDJELJAK, 19. lipnja

-----------------------

LJUBLJANA - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel predstavit će na konferenciji za novinare Bijelu knjigu o granici između Slovenije i Hrvatske u kojoj se iznose slovenska stajališta o tom pitanju.

ŽENEVA/UJEDINJENI NARODI - Prvi sastanak novog UN-ovog Vijeća za ljudska prava.

Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovat će na prvom zasjedanju Vijeća za ljudska prava 19. i 20. lipnja gdje će i govoriti.

Grabar-Kitarović i ministrica vanjskih poslova Švicarske Konfederacije Micheline Calmy-Rey domaćini su radne večere žena ministrica vanjskih poslova zemalja članica UN-a, na marginama zasjedanja Vijeća za ljudska prava, na kojem se očekuje donošenje dvaju dokumenata vezanih za prava žena.

BAGDAD - Nastavlja se suđenje bivšem iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu. Suđenje se nastavlja završnom riječi tužiteljstva. Završna riječ obrane predviđena je za 10. srpnja nakon čega se očekuje donošenje presude. Sadam Husein i sedam njegovih bliskih suradnika optuženi su za pokolj 148 civila u šijitskom selu Dujail 1982. godine. Proglasi li ih se krivima, prijeti im smrtna kazna.

(Hina) xzt ysl

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙