FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljen program jubilarnog 40. omiškog festivala klapa

SPLIT, 14. lipnja 2006. (Hina) - Na jubilarnom 40. Festivalu dalmatinskih klapa - Omiš nastupit će više od 1200 pjevača iz čak 128 klapa u ukupno 23 koncerta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u splitskom HNK.
SPLIT, 14. lipnja 2006. (Hina) - Na jubilarnom 40. Festivalu dalmatinskih klapa - Omiš nastupit će više od 1200 pjevača iz čak 128 klapa u ukupno 23 koncerta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u splitskom HNK.

Festival je započeo još 21. travnja koncertom u Blatu na Korčuli, potom su održane i večeri u Mostaru i Vodicama, a cjelokupni program završava 22. srpnja, kazao je ravnatelj Festivala Dražan Mladin.

Festival će ove godine "potrošiti" ukupno oko milijun i 700 tisuća kuna, dodao je naglasivši kako se publici svake godine pruža novi programski iskorak.

Ove je godine to tzv. super finale, nastup dosadašnjih klapa pobjednica, zatim autorske večeri Duška Tambače i Dušana Šarca, koncert klapa iz dijaspore te niz drugih festivalskih događanja. Festival se može pohvaliti i notnim izdanjima, a za 40. obljetnicu bit će predstavljena monografija, istaknuo je umjetnički ravnatelj Festivala Miljenko Grgić.

Ovoga vikenda šesti put u Bolu na Braču okupit će se debitantske klape od kojih će najbolje ući u završna natjecanja u Omišu koja svečano započinju 30. lipnja.

U međuvremenu će se 23. lipnja u Opuzenu treći put održati izborna večer mješovitih klapa.

Od 30. lipnja do 22. srpnja u Omišu će biti održano 13 koncertnih večeri. Osim više izlučnih večeri na kojima će nastup u finalu pokušati izboriti 25 muških i 22 ženke klape, održava se i večer izvornih napjeva, večer klapa iz iseljeništva i večer pobjednika prethodnih godina.

Posebna je poslastica svake godine tradicionali koncert sudionika krapinskoga Festivala kajkavskih popevki.

Završne večeri održavaju se 21. srpnja za ženske i 22. srpnja za muške klape.

Festival bi ove godine trebao dobiti i svoju ulicu u kojoj bi bila uklesana imena svih dosadašnjih pobjednika, a predloženo je i postavljanje spomenika - brončane skulpture klape koju je izradio splitski umjetnik Stanislav Bavcević, autor festivalskih nagrada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙