FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan grada Knina

KNIN, 13. lipnja 2006. (Hina) - Kninjani danas prigodnim priredbama slave Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Ante.
KNIN, 13. lipnja 2006. (Hina) - Kninjani danas prigodnim priredbama slave Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Ante.

Svečanost je počela budnicom limene glazbe i nastupom mažoretkinja iz Trilja, polaganjem vijenaca kod spomen-križa poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavljena je svečanim otvorenjem fontane na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića te velikim misnim slavljem.

Svečanu Euharistiju s tradicionalnom procesijom kninskim ulicama od samostana sv. Ante do crkve Gospe Velikoga Hrvatskog zavjeta u nazočnosti brojnih vjernika i uglednika predvodio je šibenski biskup Ante Ivas.

Kninsku fontanu na obnovljenu gradskom Trgu Ante Starčevića, dar grada Zagreba Kninu, vrijedan 4,6 milijuna kuna, otvorio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Ivo Jelušić u nazočnosti kninskoga gradskog vodstva, uz nastup klape "Maslina", glazbara i mažoretkinja.

Danas su na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena i najviša gradska priznanja. Nagrada grada Knina dodijeljena je Nogometnom klubu Dinamo iz Zagreba, a plakete Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Kninu i Odjelu za produženo liječenje kninske bolnice.

Svečana proslava Dana grada Knina i zaštitnika sv. Ante nastavlja se večeras u Domu HV-a predstavljanjem knjige "Pauk - Andrija Matijaš" autorice Nade Matijaš, a završava velikim slavljem na središnjem trgu gdje je postavljen veliki videozid za prijenos utakmice Hrvatska - Brazil.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙