FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnu Goru priznaje sve više zemalja, uskoro i prijem u OESS

PODGORICA, 13. lipnja 2006. (Hina) - Neovisnu Crnu Goru službeno je u utorak priznala i Estonija, a vrlo skoro bi, prema najavama, to trebala učiniti i Kina, doznaje se u utorak u Podgorici.
PODGORICA, 13. lipnja 2006. (Hina) - Neovisnu Crnu Goru službeno je u utorak priznala i Estonija, a vrlo skoro bi, prema najavama, to trebala učiniti i Kina, doznaje se u utorak u Podgorici.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović i veleposlanik u ministarstvu vanjskih poslova Estonije Karin Jaani potpisali su u utorak zajedničku Izjavu o uspostavi diplomatskih odnosa između dvije zemlje.

I Kina će priznati Crnu Goru kao suverenu i neovisnu državu u najskorijem razdoblju, izjavio je u utorak kineski konzul u Podgorici Liu Wenxin, koji je posjetio crnogorsko ministarstvo vanjskih poslova.

Crnogorski mediji u utorak su javili da će Crna Gora 21. lipnja biti primljena u Organizaciju za europsku sigurnost i saradnju (OESS) kao 56. članica.

Pozivajući se na diplomatske izvore, Televizija Crne Gore je javila da se, prema ustaljenoj proceduri, očekuje rasprava o prijedlogu presjedavatelja na prvom stalnom sastanku Vijeća, 15. lipnja, koji bi trebao potvrditi zeleno svijetlo Crnoj Gori za prijem u tu organizaciju. U daljim proceduralnim koracima, kako se navodi, OESS će donijeti službenu odluku o prijemu 21. lipnja, a već sutradan Crna Gora će sudjelovati u radu najvišeg tijela organizacije, Stalnog vijeća, u svojstvu punopravnog člana.

Crnogorski ministar vanjskih poslova Miodrag Vlahović uputio je u utorak pismo predsjedateljici Vijeća Europske unije (EU) Ursuli Plassnik, kojim se iskazuje spremnost Crne Gore za uspostavu diplomatskih odnosa s Unijom. Ističe se i spremnost Crne Gore, kao europski usmjerene države, na poštivanje "europskih vrijednosti i predan rad na usvajanju i implementaciji standarda i načela u okviru procesa Stabilizacije i pridruživanja, kao i na daljoj institucionalizaciji njenih odnosa s EU".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙