FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 11. lipnja 2006.(Hina) - Donosimo pregled vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Svečanom akademijom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog sinoć je obilježena 15. godišnjica ustrojavanja zagrebačkih ratnih zapovjedništava i postrojbi MUP-a i HV-a. "Prije 15 godina donesene su vrlo važne odluke. Hrvatsko vodstvo, na čelu s predsjednikom Franjom Tuđmanom, donijelo je odluku da se formira Zbor narodne garde", rekao je hrvatski predsjednik i zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić. Podsjetivši na slavne dane kad se i Zagreb kao prvi uključio u obranu Republike Hrvatske, Mesić je rekao kako trebamo biti zahvalni svim žrtvama na ovome što danas imamo. No, dodao je da moramo gledati u budućnost i boriti se za Hrvatsku koja će biti pravna država i u kojoj će njezini građani biti zadovoljni i dobro živjeti. Nazočne su pozdravili i načelnik Glavnog stožera OS RH general Josip Lucić, izaslanik Vlade i ministar obrane Berislav Rončević, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je postrojbama i ratnim zapovjedništvima podijelio medalje grada Zagreba.

ZAGREB - Na području Crikvenice jučer je uhićen jedan od osumnjičenih za sudjelovanje u krvavoj pljački poslovnice Fine u Zagrebu i još neka kaznena djela, potvrdio je večeras Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Kako donosi Jutarnji List, u Dramlju nedaleko Crikvenice u kući svojeg prijatelja uhićen je Grgo Crnković, kojeg se, osim za pljačku Fine, tereti za dva ubojstva i sudjelovanje u pljački Zagrebačke banke na Drvinju lani u listopadu, kada je ranjen građanin koji je pokušao spriječiti bijeg razbojnika. Crnković bi se, po pisanju Jutarnjeg lista, već sutra trebao pojaviti pred istražnim sucem Županijskog suda u Zagrebu. Ostali osumnjičeni za udruživanje za pripremu pljački poslovnica Fine, Zagrebačke banke i Hrvatske pošte privedeni su početkom svibnja na zagrebački Županijski sud, a za Crnkovićem, koji je bio u bijegu, raspisana je tjeralica.

ZAGREB - Hrvatski inovatori i poduzetnici su na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija "Inpex" u Pittsburghu osvojili 15 odličja, priopćio je jučer Hrvatski savez inovatora. Hrvatsko izaslanstvo je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojilo 4 zlata, 7 srebra, 3 bronce i jedno posebno priznanje, čime je u svojem 13. uzastopnom nastupu ostvarilo novi uspjeh svjetskog značaja. Najuspješniji hrvatski inovator bio je Vjekoslav Majetić iz Zagreba koji je za svoje izume u oblasti razminiranja osvojio zlatnu i dvije brončane medalje. Albin Smrke iz Rijeke je za MSX tehnologiju za automatsku kontrolu energije nagrađen zlatnom medaljom, kao i barijera protiv poplave Petra Velickog i tvrtke Werkos iz Osijeka i Srećko Petrić iz Splita. Hrvatski inovatori predstavili su rad "Kućno vibrirajuće zvono za osobe oštećenog sluha" našeg najboljeg mladog inovatora Davorina Vlašića, studenta prve godine Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji je nagrađen srebrnom medaljom.

SPLIT - Potraga za dvojicom pritvorenika, koji su u petak poslijepodne pobjegli iz splitskog zatvora na Bilicama, nastavlja se smanjenim intezitetom, izvijestio je jučer načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić. Policija ne obustavlja potragu, rekao je Ćurić, dodajući da se ona provodi smanjenim intezitetom, a provjeravaju se određena mjesta na kojima bi bjegunci mogli boraviti i prikupljaju se podaci koji bi mogli pomoći njihovu uhićenju, što uključuje i ispitivanje osoba koje su s njima možda bile u kontaktu. Za dvojicom odbjeglih pritvorenika raspisana je i tjeralica, a o njihovu su bijegu obaviještene sve policijske uprave u Hrvatskoj te sve postaje granične policije, rekao je načelnik Ćurić. Pritvorenici Marijan Bešlić (26) i Igor Andrić (23) iskoristili su u petak poslijepodne nepažnju trojice zatvorskih čuvara za rekreacijske šetnje u dvorištu te su prerezali žicu i preskočili dvije ograde.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙