FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski inovatori u Pittsburghu osvojili 15 odličja

ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatski inovatori i poduzetnici su na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija "Inpex" u Pittsburghu osvojili 15 odličja, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora.
ZAGREB, 11. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatski inovatori i poduzetnici su na najvećoj svjetskoj izložbi inovacija "Inpex" u Pittsburghu osvojili 15 odličja, priopćio je danas Hrvatski savez inovatora.

Hrvatsko izaslanstvo je u jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojilo 4 zlata, 7 srebra, 3 bronce i jedno posebno priznanje, čime je u svojem 13. uzastopnom nastupu ostvarilo novi uspjeh svjetskog značaja.

Najuspješniji hrvatski inovator bio je Vjekoslav Majetić iz Zagreba koji je za svoje izume u oblasti razminiranja osvojio zlatnu i dvije brončane medalje.

Albin Smrke iz Rijeke je za MSX tehnologiju za automatsku kontrolu energije nagrađen zlatnom medaljom, kao i barijera protiv poplave Petra Velickog i tvrtke Werkos iz Osijeka i Srećko Petrić iz Splita.

Hrvatski inovatori predstavili su rad "Kućno vibrirajuće zvono za osobe oštećenog sluha" našeg najboljeg mladog inovatora Davorina Vlašića, studenta prve godine Tehničkog veleučilišta u Zagrebu koji je nagrađen srebrnom medaljom.

Hrvatsko izaslanstvo je na Inpexu predstavilo i predstojeći 31. hrvatski salon inovacija INOVA koji će se u studenom održati u Rijeci uz najavu dolaska niza inovatora iz inozemstva.

Uz brojne američke poslovne ljude i predstavnike medija hrvatski izložbeni prostor su posjetili i čelnici Hrvatske bratske zajednice Bernard Luketić i Edvard Pezo, a nakon njih i brojni Amerikanci hrvatskog podrijetla.

Nastup hrvatskih inovatora i poduzetnika organizirali su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba, Savez inovatora Primorsko-goranske županije, uz potporu zagrebačkog Gradskog poglavarstva i Hrvatske gospodarske komore.

Ovogodišnji 22. Inpex, koji se održavao od 7. do 10. lipnja, okupio je izlagače iz 20 država iz cijelog svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙